15. april 2021
Anders Holm, yderst til højre, var med til en nervepirrende bøffeljagt i Uganda.
gallery icon

Se billedserie

Anders Holm, yderst til højre, var med til en nervepirrende bøffeljagt i Uganda.
Foto: privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På bøffeljagt i Uganda

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På bøffeljagt i Uganda
Ugebladet Vestsjælland - 21. september 2015 kl. 20:54

Anders Holm er dyrlæge i Odder. Men han er også jæger og gennem de sidste 30 år har han dyrket sin passion for jagt både herhjemme, men især i udlandet.

Allerede i 1974 rejste Anders Holm som 19-årig til Kenya og Uganda, hvor han oplevede det oprindelige Afrika i mødet med folk fra Turkana stammen. Turen gav inspiration til en række jagtture til flere afrikanske lande som Namibia, Zimbabwe og Sydafrika, Uganda og Tanzania.

De mange jagtoplevelser har han skrevet en bog om, som hedder: Tilbage til Afrika og vi har fået lov til at bringe et uddrag:

»Vi sad ved bålet på safariens anden aften, da den professionelle jæger Kakas telefon ringede. En skolelærer var blevet overfaldet af en enlig kafferbøffel tyr udenfor Mburo National Park samme dag, og de lokale hyrder var meget utrygge ved at færdes i området. Skolelæreren var kommet cyklende udenfor nationalparken, da det store sorte dyr pludselig brød ud af et krat tæt ved stien, og væltede ham af cyklen. Han blev dræbt under dette meget voldsomme overfald.

Vi havde kun ligget i sengene i få timer. Det var buldrende mørkt udenfor, og vi gik ind i messeteltet for at få den obligatoriske kop kaffe før afgangen. Der blev ikke sagt meget denne morgen. Under den lange køretur hvor bilen sneglede sig ind mellem træerne, sad jeg i mørket og tænkte på, hvordan jeg skulle forsøge at placere en kugle, hvis chancen bød sig.

Det er kun et skud direkte i centralnervesystemet, der kan dræbe en bøffel momentant. Der er ikke råd til at fejle.

Kaka rakte mig sin kikkert. Jeg tog den og kikkede. Helt nede ved jorden kunne jeg se, at solstrålerne der banede sig vej gennem de sammenfiltrede grene, ramte noget skinnende sort. Det var det øverste af bøflens boss. Under de skinnende horn kunne jeg se to øjne, der stirrede mod det sted, vi befandt os. Jeg sad og så direkte ind i øjnene på en liggende bøffeltyr, der for længst havde set os. Kaka sagde: - Det er den tyr vi leder efter. Han ved vi er her, så vi kan ikke komme tættere på. Kan du skyde ham mellem øjnene?«

Hvad der videre skete, kan man læse om i bogen. Men spændende er det.

Anders Holm bor i Odder med sin kone og parret har tre sønner, der alle er vilde med jagt. Han er en kendt foredragsholder og er desuden tilknyttet Vildtforvalterskolen i Kalø som ekstern underviser i vildtsygdomme.

Han er hyret til i foråret at komme og holde jagtforedrag på Selchausdals Gods. Vil man vide mere kan man gå ind på hjemmesiden www.375holm.com, hvor man også kan bestille bogen og læse den spændende beretning om bøffeljagten.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk