13. juli 2020
Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstres spidskandidat Morten Løkkegaard var i højt humør og holdt hinanden i hånden til Venstres valgfest i Landstingssalen på Christiansborg efter afgørelsen af EP-valget, hvor Venstre blev det største parti både målt på antal mandater og antal stemmer.
gallery icon

Se billedserie

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstres spidskandidat Morten Løkkegaard var i højt humør og holdt hinanden i hånden til Venstres valgfest i Landstingssalen på Christiansborg efter afgørelsen af EP-valget, hvor Venstre blev det største parti både målt på antal mandater og antal stemmer.
Foto: Christian Braad Petersen/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: EU-valg - fest og fuser hos partierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: EU-valg - fest og fuser hos partierne
Opdateret 27. maj 2019 kl. 12:27
ep-valg - 27. maj 2019 kl. 10:04
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var valgfest på fuld tryk hos de Radikale, Venstre, Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF. Mens det blev en noget mere behersket fejring hos De Konservative, Alternativet, Liberal Alliance, Folkebevægelsen mod EU og Dansk Folkeparti, da danskerne søndag havde sat deres kryds ved valget til Europaparlamentet.

arrow Læs også: S-kandidat om EP-resultat: Sjællænderne har fokuseret på de nære problemer

Europaparlamentsvalget flyttede overordnet set stemmer fra de EU-skeptiske partier som Dansk Folkeparti til de EU-positive som Venstre, så de EU-positive partier nu sidder på 12 af de 14 danske mandater.

Samtidig mistede partier som De Konservative og Dansk Folkeparti terræn - bl.a. på grund af kendiseffekten. Bendt Bendtsen var efter mange år som EU-parlamentariker stoppet hos De Konservative, og Morten Messerschmidt, som trak hundredetusindvis af stemmer ved sidste valg, var heller ikke på kandidatlisten denne gang.

Og afløserne formåede åbenbart ikke i samme grad at brænde igennem.

Det gjorde til kendte ansigter som SFs Margrethe Auken og Venstres Morten Løkkegaard. Enhedslistens Nikolaj Villumsen stjal stemmer fra Folkebevægelsen mod EU, mens Liberal Alliance ikke fik en effekt af at have kørt den siddende kulturminister Mette Bock i stilling til et sæde i Bruxelles.

Til det kommende Folketingsvalg om godt en uge ser det ud til, at både Venstre og Dansk Folkeparti står til en kraftig tilbagegang. Så mens sidstnævnte lidt sammenbidt forsøgte at vurdere på søndagens nederlag, valgte regeringspartiet at gå all in på festen, som måske ikke kan gentages efter grundlovsdag, når danskerne har afgivet stemmet til Folketingsvalget.

arrow Venstre blev størst i Ringsted Kommune
27. maj 2019 kl. 09:27 Opdateret: kl. 11:50
arrow OVERBLIK: Her er favoritterne til de 14 danske EP-mandater
27. maj 2019 kl. 02:50 Opdateret: kl. 01:52
arrow Landsresultat: DF taber tre mandater - Venstre bliver størst
27. maj 2019 kl. 00:57 Opdateret: kl. 05:55
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?