19. juni 2019
Engagementet er stort, og alle er gode til at hjælpe, fortæller Victoria Høgsmose-Poulsen og Christian Heller Jessen, der begge går i 2.g på HHX i Vordingborg. Foto: ZBC Vordingborg
Engagementet er stort, og alle er gode til at hjælpe, fortæller Victoria Høgsmose-Poulsen og Christian Heller Jessen, der begge går i 2.g på HHX i Vordingborg. Foto: ZBC Vordingborg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ZBC Vordingborg er Sjællands bedste til at løfte karakteren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ZBC Vordingborg er Sjællands bedste til at løfte karakteren
Opdateret 19. januar 2019 kl. 19:34
Vordingborg - 19. januar 2019 kl. 15:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HHX på ZBC Vordingborg er øst for Storebælt bedst til at løfte elevernes faglige niveau. På landsplan ligger handelsgymnasiet i top fem. Det viser de seneste tal fra Undervisningsministeriet, der beregner løfteevnen for alle stx-, htx-, hhx- og hf-institutioner i Danmark.

Over de seneste tre år har HHX i Vordingborg haft en løfteevne på 0,3. Det betyder, at elevernes karaktergennemsnit ligger 0,3 over det forventede ud fra socioøkonomiske referencetal.

- Det er vi vanvittig stolte over, for det viser, at vi gør det rigtige, og at vi har et ualmindeligt stærkt lærerteam, der formår at skabe rammer, der forløser elevernes potentiale, siger Ann Descroix, rektor for ZBC Vordingborg.

På HHX er man særligt gode til at løfte eleverne i virksomhedsøkonomi og matematik. I virksomhedsøkonomi var elevernes karaktergennemsnit i sommers løftet med 1,2 i forhold til det forventede niveau, og over de seneste tre år har der været et gennemsnitligt karakterløft i skriftlig matematik på A-niveau på 1,3.

Også HTX på ZBC Vordingborg er blandt landets bedste til at løfte elevernes karakterniveau over det forventede. Over de seneste tre år ligger karaktergennemsnittet 0,2 over det forventede, hvilket bringer det tekniske gymnasium ind på en fjerdeplads på Sjælland.

Læs mere i Sjællandske lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk