27. september 2020
Yara håndterer hvert år op til 120.000 tons gødning på Vesthavnen i Vordingborg. Alligevel mener gødningsvirksomheden ikke, at der er risiko for en eksplosion som den, der tirsdag raserede Beirut. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Yara håndterer hvert år op til 120.000 tons gødning på Vesthavnen i Vordingborg. Alligevel mener gødningsvirksomheden ikke, at der er risiko for en eksplosion som den, der tirsdag raserede Beirut. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Yara: Ingen risiko for eksplosion på vesthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yara: Ingen risiko for eksplosion på vesthavn
Vordingborg - 05. august 2020 kl. 14:53
Af Nina Lise

Mindst 78 døde og over 4000 sårede. Sådan lyder meldingen onsdag fra Libanons Røde Kors efter den voldsomme eksplosion, der sent tirsdag eftermiddag, dansk tid, hærgede hovedstaden Beirut.

Eksplosionen ramte ifølge nyhedsbureauet AP med samme kraft som et jordskælv med en styrke på 3,5. Libanons præsident Michael Aoun har ifølge DR udtalt til BBC, at 2750 tons højeksplosivt ammoniumnitrat blev opbevaret i en lagerbygning på havneområdet, hvor eksplosionen skete.

På Vesthavnen, Masnedø, håndterer Yara Danmark A/S op til 120.000 tons gødning om året. Alligevel mener virksomhedens Regional Director, Torben Skyum Jensen, ikke, at borgerne i Vordingborg har grund til bekymring.

- Jeg vil mene, at borgerne i Vordingborg kan sove roligt om natten. Vi kan ikke udtale os om, hvad der er sket i Libanon. Men for os at se er der ingen sammenhæng mellem det, der gættes på, at der er sket i Beirut, og så Vordingborg, fastslår Torben Skyum Jensen.

For det første er alle havne i Danmark underlagt regler om terrorsikring, så der er spærret af, og ikke alle har adgang. For det andet er der ifølge den administrerende direktør forskel på, hvad man opbevarer.

- Vi oplagrer ikke ammoniumnitrat, som der tilsyneladende er tale om i Beirut. Vi oplagrer andre former for gødning, der ikke er sprængfarlige. Det er et spørgsmål om kemi. Det har noget at gøre med nitratindholdet, siger Torben Skyum Jensen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk