25. november 2017
Et særdeles omfattende og ondskabsfuldt angreb på verdens it-systemer kunne nemt have ramt Vordingborg Kommune. Modelfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Et særdeles omfattende og ondskabsfuldt angreb på verdens it-systemer kunne nemt have ramt Vordingborg Kommune. Modelfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vordingborg gik fri for kæmpe hackerangreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vordingborg gik fri for kæmpe hackerangreb
Vordingborg - 15. maj 2017 kl. 19:30
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et omfattende internationalt hackerangreb ramte i storebededagsferien en lang række computere og servere verdenover, og det var tæt på også at gå galt lokalt.

Vordingborg Kommunes it-afdeling satte dog hurtigt ind med nødberedskab, så kommunens plejehjem, skoler, institutioner og administrative ansatte undgik det helt store nedbrud.

- Vi har en aftale med et firma, der holder øje med den her slags angreb, og de advarede os allerede i fredags, så vi i løbet af dagen kunne nå at skabe også et overblik over, hvor der var svage punkter i systemet, vi kunne sætte ind over for med hasteopdateringer, forklarer it-chef Jesper Nielsen.

- I løbet af weekenden har vi scannet alle ansattes mail-postkasser for farlige spammails. Der er blevet sendt mange til kommunens mail-adresser, men folk var ikke vpå arbejde i weekenden, så de havde ikke noget at åbne dem. Det gav os heldigvis god tid til at få slettet de farlige mails, forklarer it-chefen, der kunne gøre status mandag morgen.

- Det har givet travlhed her til morgen. Der er kø på telefonerne. Selvom vi har undgået hackerangrebet, kan der godt være lidt besværligt for brugerne. Når vi laver en hasteopdatering, har vi ikke tid til at teste det så grundigt, som vi normalt gør. Derfor kan der godt være ting, der ikke fungerer som de skal, erkender it-chefen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk