19. april 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldanlæg får et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldanlæg får et løft
Vordingborg - 06. oktober 2018 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En opgradering af voldanlægget i Stege var et af de mange ønsker, kommunalbestyrelsen skulle tage stilling til, da de kommende års budget blev lagt sidste måned, og selv ønskesedlen var fyldig - og dyr - lykkedes det at samle opbakning til projektet.

Der blev således afsat i alt en halv million kroner - halvdelen i år og den anden halvdel til næste år - og nu bliver den første bevilling på 250.000 kroner frigivet, så forvaltningen kan komme i gang med de indledende øvelser.

Udvalget for plan og teknik har netop sagt ja til at frigive midlerne, som skal gå til at få udarbejdet en helhedsplan for voldanlægget, fulgt af et skitseprojekt, når man har fundet ud af, hvad man egentlig vil.

- Man må jo nok sige, at voldanlægget godt kunne passes bedre og se bedre ud. Vi vil gerne højne det, så det kommer på niveau med parkanlægget ved Frederiksminde i Præstø og Borgruinen i Vordingborg, siger udvalgets formand, Michael Larsen (R).

Hvor omfangsrigt, projektet ender med at være, tør han ikke sige noget om endnu, og han kan heller ikke sige, om planlægningen af projektet på nogen måde vil inddrage den gamle cabaretgrund på Langelinje, som ellers flere gange i den folkelige debat har været nævnt i samme åndedrag som voldanlægget med ønsker om at få etableret et samlet, grønt areal til et generelt løft af området.

Arbejdet med helhedsplanen går i gang i slutningen af året, og herefter forventer Michael Larsen, at man i forbindelse med skitseprojektet får koblet landskabsarkitekter på, så der til sidst ligger et færdigt projekt, som politikerne kan tage stilling til.

Når projektet er politisk godkendt, vil administrationen gå i gang med at rejse fondsmidler til at føre det ud i livet, men det er altså endnu for tidligt at sige, hvor stort behovet vil være. Under alle omstændigheder vil Vordingborg Kommune skulle matche det beløb, man kan rejse udefra.

- Men det er mit indtryk, at der er en vilje i kommunen til at få gjort noget ved det her parkanlæg, som jo for år til siden blev pænt passet og var plantet til med blomster, siger Michael Larsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk