23. marts 2019
Heino Hahn fiskede fra Langebæk Havn. Nu er hans redskaber konfiskeret, men han vil ikke betale bøden og har tænkt sig at gå rettens vej for at få redskaberne tilbage. Arkivfoto: Claus Vilhelmsen
gallery icon

Se billedserie

Heino Hahn fiskede fra Langebæk Havn. Nu er hans redskaber konfiskeret, men han vil ikke betale bøden og har tænkt sig at gå rettens vej for at få redskaberne tilbage. Arkivfoto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Viceborgmester skal bøde for ulovligt fiskeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viceborgmester skal bøde for ulovligt fiskeri
Opdateret 18. november 2015 kl. 14:31
Vordingborg - 17. november 2015 kl. 06:59
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele kommunen: Fiskeriet er slut for i år for viceborgmester Heino Hahn (DF). Fiskerikontrollen har konfiskeret hans ruser og garn, der lå i farvandet mellem Langø og Petersværft - men viceborgmesteren har ikke tænkt sig at betale bøden, der fulgte med og typisk kan ligge i størrelsesordenen 10.000-15.000 kroner.

Heino Hahn erkender over for Sjællandske, at hans redskaber er blevet konfiskeret.

- Men det er helt uberettiget. Og det har jeg også meddelt fiskerikontrollen. Jeg synes, at de forfølger mig, siger Heino Hahn til avisen.

Ifølge fiskerikontrollen har han drevet ulovligt familiefiskeri. Han har haft to sæt mærker og dermed to navne på åleruserne.

»Det står ingen steder«
- Men der står ingen steder, at det er ulovligt. Jeg driver fiskeri sammen med min kone, derfor er begge navne sat på, siger han.

Som registreret fritidsfisker må han have seks redskaber. Ifølge Heino Hahn havde de to ægtefæller sammen sat ni sæt åleruser ud og tre toggegarn, og ifølge hans udregning overholder de dermed loven om maksimalt 12 redskaber fordelt på to personer.

- De har været efter mig en gang før, hvor stormvejr havde sendt så meget skidt i ruserne, at min kone ikke kunne løfte dem. Derfor trak jeg dem ind for hende, netop da fiskerikontrollen kom forbi, siger Heino Hahn.

Personforfølgelse
Heino Hahn understreger, at hans eventuelle brøde ikke består i at have fisket i fredningszoner eller sat garn for tæt på land.

- Jeg føler, det er personlig forfølgelse af mig. Jeg har talt imod fredningen af gedder. Når vi samtidig sætter ørred- og åleyngel ud, så svarer det til at give gedderne hagesmæk på, mener Heino Hahn, som anfører, at kontrollen af fredningen giver mere arbejde til fiskerikontrollen.

- Den kan jo nok give dem en stilling eller to mere, siger han sarkastisk.

Et navn på hver ruse
Vicefiskeriinspektør Henrik Nielsen, Ringsted, vil ikke kommentere den konkrete sag, men han fastholder, at der kun må være et navn på hvert sæt ruser.

- Det er vores tolkning af reglerne.

En bøde kan ikke ankes eller påklages. Bliver den ikke betalt, oversendes den til politiet, siger han.

Ifølge fiskrikontrollen fiskede han også med for lange, bundsatte garn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk