20. februar 2019
Lørdag eftermiddag skabte en grøn knold noget forvirring, da den kom flydende ind til kysten. Privatfoto: Svend Erik Pedersen
Lørdag eftermiddag skabte en grøn knold noget forvirring, da den kom flydende ind til kysten. Privatfoto: Svend Erik Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Usædvanlig grøn »ø« kom flydende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usædvanlig grøn »ø« kom flydende
Opdateret 29. juli 2015 kl. 11:27
Vordingborg - 28. juli 2015 kl. 08:23
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- I første omgang tænkte vi på, om det kunne være en person i havsnød, forklarer Svend Erik Pedersen fra Ringsted, der i weekenden gjorde en noget besynderlig opdagelse fra sit fritidshus på Svinø Strand.

Med udsigt ud over Avnø Fjord og Karrebæksminde Bugt havde han perfekt udsyn, da en knold kom til syne i horisonten.

Efterhånden som knolden blev drevet tættere og tættere på land af vinden fra sydvest kunne Svend Erik Pedersen sammen med sin kone se, at der ikke var tale om en person, men derimod en temmelig stor »ø« af grøn vegetation.

Usædvanligt syn

- Det er et fænomen, der ikke tidligere er set i området, lyder det fra manden, der er kommet på Svinø Strand siden 1960. Først som barn sammen med forældrene og siden som sommerhusejer.

Svend Erik Pedersen skyder på, at øen er godt 40 kvadratmeter. Det er ikke muligt at måle den, fordi den brød i stykker, da den ramte kysten.

Nysgerrige i området kunne hurtigt konstatere, at »øen« ikke bestod af andet end et tykt grønt tæppe af vegetation. Der var intet jord under planterne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk