26. februar 2020
Thomas Poulsen og Lin Röpke - her med børnene Bellis og Linus - er anden generation på Ågård, som de driver som et moderne landbrug med fokus på bæredygtighed. Pressefoto
Thomas Poulsen og Lin Röpke - her med børnene Bellis og Linus - er anden generation på Ågård, som de driver som et moderne landbrug med fokus på bæredygtighed. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungt landmandspar har klimaambitioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungt landmandspar har klimaambitioner
Opdateret 11. september 2019 kl. 17:29
Vordingborg - 11. september 2019 kl. 17:24
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag 15. september er der Åbent Landbrug over hele landet. Thomas Poulsen fra Ågården ved Mern er en af de 29 Arla-landmænd, der åbner stalddørene for nysgerrige.

Ifølge Danmarks Statistik ligger andelen af landmænd under 40 år på seks seks-syv procent af alle landmænd. Derfor er 31-årige Thomas Poulsen og hans hustru, Lin Röpke, som ungt landmandspar en sjælden art indenfor landbruget.

De er anden generation på gården, som de købte i 2017 af Thomas Poulsens forældre med en målsætning om at drive et moderne landbrug, hvor der er fokus på bæredygtighed. De har sat flere tiltag i gang, som skal reducere gårdens klimaaftryk. Blandt andet udnytter de varmetabet fra køernes mælk.

- Når køerne bliver malket, er mælken 37 grader varm, mens den i køletanken skal have en temperatur på 3,5 grader. Vi har installeret et vakuumsystem, så vi kan udnytte det varmetab på godt 35 grader til at opvarme medarbejderfaciliteterne og varme vandet til varmtvandsbeholdere, forklarer Thomas Poulsen.

Der er Åbent Labndbrug fra klokken 10 til 16. Adressen er Ørslevvej 255, Mern.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk