20. juli 2019
Den 17-årige troede, han havde fundet en smart måde at køre med tog uden at betale. Det gik også godt et stykke tid. Foto: Søren Schaadt Larsen
Den 17-årige troede, han havde fundet en smart måde at køre med tog uden at betale. Det gik også godt et stykke tid. Foto: Søren Schaadt Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung mand kørte i tog på en anden mands cpr.nr. 50 gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung mand kørte i tog på en anden mands cpr.nr. 50 gange
Vordingborg - 22. august 2018 kl. 06:10
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var smart udtænkt, omend ikke på den rigtige side af loven, skriver Sjællandske. Moralsk var det vel heller ikke så pænt, for en anden mand kom i klemme, men så længe det gik godt, kørte en 17-årig mand fra Præstø videre med toget.

Han købte aldrig billet, og når der endelig kom en kontrollør forbi, havde han tilfældigvis lige den dag glemt sin tegnebog derhjemme. I stedet opgav han et falsk personnummer. Det kunne lade sig gøre, for når kontrolløren tjekkede nummeret elektronisk, kunne han konstatere, at det var et rigtigt nummer på et rigtigt menneske.

Det betød bare, at bøderne begyndte at tikke ind hos den person, hvis personnummer den 17-årige havde planket. Han undrede sig over, hvorfor han fik bøder for at køre i tog og gik til politiet for at få bøderne annulleret.

Forleden sad den nu 18-årige på anklagebænken i Retten i Nykøbing Falster, og her var påstanden, at han havde kørt i tog for et beløb på 60.000 kr. Det kunne han dog ikke helt genkende, men han ville godt erkende ca. halvdelen af sagerne til en værdi af 35.000 kr.

- Det svarer til 50 ture med toget, og det blev han dømt for. Straffen er 20 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. At han slap med det, skyldes, at han var under 18 år, da han kørte med toget, fortæller anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Chris Martinsen.

Læs mere i Sjællandske onsdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk