18. juli 2019
Stuehuset til Elmehøjgård ses tydeligt fra Klintevej, og den nye ejer vil gerne gøre stedet til en samlingspunkt på Østmøn. Foto: Lene C. Egeberg
Stuehuset til Elmehøjgård ses tydeligt fra Klintevej, og den nye ejer vil gerne gøre stedet til en samlingspunkt på Østmøn. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg giver grønt lys for nyt projekt i Hjertebjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg giver grønt lys for nyt projekt i Hjertebjerg
Vordingborg - 19. januar 2019 kl. 04:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Manglen på overnatningsmuligheder på Møn er et tilbagevendende problem i højsæsonen, og derfor har politikerne ofte tendens til at se med milde øjne på nye projekter, der kan lappe lidt på hullet.

Det har også været tilfældet for et projekt i Hjertebjerg, hvor en investor har kontaktet kommunen med et projekt, der skal omdanne Elmehøjgård i udkanten af Hjertebjerg til et nyt restaurations-, overnatnings- og samlingssted på Østmøn.

Gården, hvor stuehuset ligger markant og synligt ud til Klintevej, har tidligere været brugt til landbrug, og en ændret anvendelse som turistattraktion vil derfor kræve en ny lokalplan. Og den proces er medlemmerne af Plan- og Teknikudvalget nu klar til at give grønt lys for, oplyser formand Michael Larsen efter udvalgets møde denne uge.

- Vi synes, det er et spændende projekt, som vi gerne vil støtte. Og de overnatningsmuligheder, det vil give, er der jo hårdt brug for, siger Michael Larsen.

Ansøgeren, som indtil videre er anonymiseret, har redegjort for planerne, der har til formål, at »skabe en turistattraktion, der vil understøtte turismen og visionerne for turismen på Møn«, samt »sikre, at den unikke ejendom og dens staldbygninger bliver passet og renoveret og sikret til fremtiden«.

Planen er, at ejendommen skal være et sted, hvor der tilbydes frokost om dagen og større spisearrangementer om aftenen. Desuden vil man gerne indrettet gården, så den kan være centrum for møder i lokale foreninger og arrangementer med udspring i kirkelige handlinger.

Det anslås, at disse aktiviteter vil kunne skaffe omkring 125 gæster om dagen i højsæsonen. Der er desuden planer om at indrette seks-ni ferielejligheder i de gamle staldbygninger med kapacitet til omkring 40 personer om ugen i højsæsonen og 10 om ugen i lavsæsonen.

Ansøgningen blev godkendt i udvalget uden yderligere kommentarer, men hele projektet skal altså nu igennem den offentlighedsprocedure, der kræves, når der laves en ny lokalplan, så hvis nogle af naboerne skulle have indvendinger mod planen, kommer der en lejlighed hen af vejen til at komme til udtryk med dem.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk