7. august 2020
Som det ses på billedet har man allerede en gang forsøgt at flytte fodgængerfeltet for at forbedre tilgængeligheden. Nu flyttes det i stedet over på den anden side af krydset. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Som det ses på billedet har man allerede en gang forsøgt at flytte fodgængerfeltet for at forbedre tilgængeligheden. Nu flyttes det i stedet over på den anden side af krydset. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To år senere - Nu skal ny bro og vej gøres færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To år senere - Nu skal ny bro og vej gøres færdig
Vordingborg - 12. februar 2020 kl. 05:39
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye bro over jernbanen i Vordingborg er slet ikke så ny længere. Det er over to år siden, at broen blev indviet med folkefest og broløb, men først nu er man klar til at færdiggøre arbejdet på den.

En række fejl og mangler i arbejdet med den nye bro har forsinket de sidste dele af byggeprojektet, herunder det sidste lag asfalt.

Slidlaget fra Kuskevej til Boulevarden skulle for længst have været lagt ud, men fund af såkaldte dampbuler har forsinket arbejdet.

Nu er Banedanmark dog klar til omsider at få færdiggjort arbejdet på den vigtige bro, der er afgørende for trafikken ind og ud af den vestlige ende af Vordingborg.

Dampbulerne skal efter planen repareres i april måned i to uger omkring påske, og i den forbindelse vil vejen blive lukket for trafik.

I forbindelse med arbejdet på dampbulerne vil Banedanmark samtidig flytte fodgængerfeltet, der går på tværs af Næstvedvej. Fremover skal gående krydse vejen på den anden side af krydset ved Old Irish Pub.

Fodgængerfeltet flyttes i et forsøg på at forbedre tilgængeligheden for handicappede og dårligt gående, der har kritiseret det nuværende fodgængerfelt. Med den nye placering bliver både kanter og hældninger mindre, og der kommer en mere direkte forbindelse for gående til Aarsleffsgade.

Fra mudderhul til p-plads
Foruden arbejdet med ny asfalt, har man nu også færdiggjort et andet væsentligt projekt ved den nye bro over jernbanen.

Efter byggeriet af den nye vej stod hjørnet ved Næstvedvej og Aarsleffsgade tilbage som et mudderhul, der ikke just inspirerede til parkering på området.

Men nu har kommunen fået lagt asfalt ud på pladsen, og der er netop blevet åbnet for knap 42 nye p-pladser med en ny indkørsel på Næstvedvej.

De nye p-pladser er indrettet uden tidsbegrænsning, da de også skal fungere som pendlerparkering.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk