4. august 2021
Fremover bliver det nemmere at komme op af de stejle trapper i egnshuset. Foto: J.C. Borre Larsen
Fremover bliver det nemmere at komme op af de stejle trapper i egnshuset. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidlig julegave til skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidlig julegave til skole
Vordingborg - 11. december 2019 kl. 08:34
Af Lars Christensen

Handicappede og gangbesværede skal have væsentligt nemmere ved at deltage i aktiviteterne på den gamle skole på Jungshoved.

Engshuset danner hvert uge rammerne om en lang række aktiviteter arrangeret af frivillige, men mange af dem finder i dag sted på førstesalen, som det hidtil kun har været muligt at komme op til via stejle trapper.

Det skal der dog nu laves om på. Udvalget for Plan- og Teknik har netop sagt god for, at egnhuset Jungshoved Skole får et tilskud fra tilgængelighedspuljen på 36.875 kroner til etablering af en stolelift på trappen i den østlige ende af egnshuset.

Det var usikkert, hvorvidt politikerne ville godkende projektet, fordi de kommunalt ejede egnshuse ikke er med på listen over bygninger, der kan få del i tilgængelighedspuljen.

I reglerne for puljen er nævnt private forsamlingshuse, sportshaller, klubhuse, uddannelsessteder og valgsteder, men altså ikke kommunalt ejede bygninger drevet af frivillige.

Alligevel valgte politikerne at give tilskud til egnshuset, så flere kan få glæde af de mange aktiviteter, som halvøens ildsjæle står bag.

På førstesalen er der et strandjagtslokale, hvor der holdes jagtaftener og spilles billard, der er et stort køkken, hvor der er to faste ugentlige madlavningskurser og spiseklub med mere. Køkkenet på førstesalen er desuden egnshusets eneste køkken og bruges til blandt andet kaffebrygning og opvask.

Desuden er der et klasselokale på førstesalen, hvor der undervises i afspænding og yoga med tre hold om ugen. Der arrangeres også sangaftener og foredrag i lokalet. Det er alt sammen aktiviteter, som dårligt gående har været afskåret fra at deltage i.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk