26. oktober 2020
Teltene blev til at starte med opvarmet. I de senere år har der dog kun stået tomme, uopvarmede telte på pladsen, men nu skal også de pilles ned.  Foto: Thomas Olsen
Teltene blev til at starte med opvarmet. I de senere år har der dog kun stået tomme, uopvarmede telte på pladsen, men nu skal også de pilles ned. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teltlejr til flygtninge har aldrig været i brug - Nu pilles den ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teltlejr til flygtninge har aldrig været i brug - Nu pilles den ned
Vordingborg - 30. juni 2020 kl. 13:16
Af Lars Christensen

Den omdiskuterede teltlejr, der har stået urørt på Vordingborg Kaserne i over fire år, skal nu pilles ned.

Det oplyser Justistsministeriet i en mail.

- EU står fortsat over for et alvorligt migrationspres fra EU's nabolande. Situationen er dog meget forskellig fra den, vi oplevede i 2015-2016, bl.a. fordi der fra europæisk side er foretaget en række initiativer til at styrke kontrollen med EU's ydre grænser, udtaler justitsminister Nick Hækkerup i en pressemeddelelse.

- I lyset af den aftagende tilstrømning til Danmark er der løbende foretaget justeringer i Danmarks beredskabskapacitet. Nu lukker vi så politiets modtagecentre på kasernen i Vordingborg og Søgårdlejren, som har stået ubrugte i mange år. Men vi er samtidig bevidste om, at vi aldrig skal stå i en situation som i 2015, og centrene kan hurtigt komme op at stå igen, hvis det bliver nødvendigt, tilføjer justitsministeren.

Teltlejren på Vordingborg Kaserne blev etableret i slutningen af 2015 for at kunne tilbageholde flygtninge og migranter kortvarigt, indtil deres identitet og formål med at opholde sig i Danmark var afklaret.

Modtagecentret blev etableret i løbet af en uge og havde sammen med Søgårdlejren en samlet kapacitet på cirka 2150 pladser.

Udgifterne til teltlejrene udgør i dag cirka fire millioner kroner årligt og har siden oprettelsen i 2015 kostet samlet cirka 65 millioner kroner.

Teltlejrene har ikke på noget som helst tidspunkt været anvendt til indkvartering af flygtninge og migranter.

Arbejdet med at nedtage centrene påbegyndes i juli og vil blive afsluttet hurtigst muligt, oplyser ministeriet.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk