19. august 2019
Der måtte åbnes til den bagerste del af flexhallen for at få plads til alle deltagerne i mødet. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Der måtte åbnes til den bagerste del af flexhallen for at få plads til alle deltagerne i mødet. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Talstærkt fremmøde til Lindholm-debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Talstærkt fremmøde til Lindholm-debat
Opdateret 25. januar 2019 kl. 10:46
Vordingborg - 24. januar 2019 kl. 22:22
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Intet tyder på, at det folkelige mishag over regeringens planer om et flygtningeudrejsecenter på Lindholm er aftaget, siden planen kom frem i begyndelsen af december..

Der var i hvert fald fuldt hus med et godt stykke over 400 deltagere, da paraplyforeningen Møn Nu torsdag aften var vært ved et informationsmøde om planerne, hvor fokus lå på at få "fakta på bordet".

Og fakta kom der også, ikke mindst i kraft af et oplæg fra politidirektør Lene Frank og chefpolitiinspektør Lars Harvest, som kunne oplyse, hvordan den politimæssige dækning vil være i lokalområdet ved Lindholm, når de op mod 125 afviste flygtninge flytter ind: Der skal bruges seks mand på selve Lindholm, med yderligere seks i døgndrift i Kalvehave og området deromkring - en dækning, der vil svare til 100 betjente alle ugens dage året rundt.

arrow Læs også: DF'er urokkelig efter massive protester

Flexhallen i Mønshallerne var fyldt med et godt stykke over 400 deltagere, der lyttede til panel bestående af borgmester Mikael Smed, politidirektør Lene Frank, chefpolitiinspektør Lars Harvest, formand for Dansk Ornitologisk Forening (DOF) i Storstrøm Michael Thelander, formand for Møn Sydsjælland Turistforening Nils Natorp samt formand for Bording Lokalråd Evald Asp.

Panelet var inviteret til at give en faktabaseret fremstilling af synspunkter vedrørende centret, og det kom man vidt omkring med: Fra de relativt få problemer, der er ved det nuværende udrejsecenter nær Bording, til de nærmest katastrofale konsekvenser, det ifølge Nils Natorp kan få for turismen i Vordingborg Kommune og især på Møn, hvis der opstår farlige situationer som følge af centret på Lindholm.

Der var tid til en række spørgsmål fra salen, men disse bragte ikke voldsomt meget nyt frem - men satte igen en streg under, at regeringen næppe vinder nogen nye venner i Vordingborg Kommune ved at øre på med planerne om udrejsecenter Lindholm.

Læs mere i Sjællandske fredag

arrow Lindholm: Hvor er medlemmerne fra Venstre og Konservative?
06. februar 2019 kl. 13:59 Opdateret: kl. 13:59
arrow Peter Skaarup: Folk vil misunde Kalvehave
06. februar 2019 kl. 13:00 Opdateret: kl. 13:42
arrow Se billeder: Martin Henriksen buhet om bord på Lindholm-færge
06. februar 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 15:48

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk