11. juli 2020
Sådan ser plantegningen ud, som Superbrugsen har indsendt til brug ved kommunens behandling af ansøgningen om en udvidelse. Tegning: AK83 Arkitekter
Sådan ser plantegningen ud, som Superbrugsen har indsendt til brug ved kommunens behandling af ansøgningen om en udvidelse. Tegning: AK83 Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Superbrugsen med plan om stor udvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Superbrugsen med plan om stor udvidelse
Vordingborg - 17. august 2019 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Superbrugsen i Lendemarke på Møn har i dag 3500 kvadratmeter at gøre godt med, men butikken vil gerne være større. En ændring af planloven har gjort det muligt at udvide op til 5000 kvadratmeter, og den mulighed har Superbrugsen nu søgt Vordingborg Kommune om at gøre brug af. Udvidelsen kræver nemlig en ny lokalplan for området ved Støvvasen i Lendemarke, og derfor er sagen altså nu begyndt at bevæge sig igennem det politiske system.

Første stop var hos Plan og Teknikudvalget i denne uge, hvor formand Michael Larsen (R) måtte erklære sig inhabil, da han også er formand for Lendemarke Brugsforening, der ejer forretningen.

Så han måtte udenfor døren, mens resten af udvalget med næstformand Bo Manderup (V) i spidsen behandlede sagen, som faldt ud til Superbrugsens fordel.

Selvom Michael Larsen ikke må udtale sig i sagen som udvalgsformand, må han godt gøre det som formand for brugsforeningen, og i den sammenhæng kan han fortælle, at det er et ambitiøst byggeprojekt til omkring 25 millioner kroner, som Superbrugsen Lendemark vil kaste sig ud i.

Planerne omfatter blandt andet en helt ny tilbygning, nedrivning af havecentret, udvidelse af hele fronten mod p-pladsen og et stykke mod Aldi, en større bagerafdeling, og mere plads til slagter/delikatesse/fiskeafdelingen.

- Vi får også udvidet blomsterafdelingen, og hele forområdet, som man kender det nu, bliver nærmest lavet om til et lille indendørs torv.

En del af udvidelsen ønsker Superbrugsen at bygge i to etager, og derfor skal lokalplanen også give tilladelse til, at der kan bygges i op til 10 meter i højden. Den nye etage skal blandt andet bruges til et stort mødelokale/selskabslokale, som Superbrugsen primært vil bruge til kundearrangementer som eksempelvis vinsmagninger, men også vil kunne lejes ud.

Arbejdet med at udarbejde et egentligt lokalplanforslag, der baner for projektet, kan nu sættes i gang med udvalgets velsignelse, men længere henne i processen skal forslaget også i offentlig høring.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk