26. maj 2020
Bygningen på Farø er slet ikke så tæt på at blive solgt, som Udvalget for Plan og Teknik troede, da de besluttede at iværksætte en lokalplan for området, der vil frigøre stedet fra at være et museum med cafeteria. Foto: Claus Vilhelmsen
Bygningen på Farø er slet ikke så tæt på at blive solgt, som Udvalget for Plan og Teknik troede, da de besluttede at iværksætte en lokalplan for området, der vil frigøre stedet fra at være et museum med cafeteria. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storstrøms Forsikring har fået arkitekttegnet nyt domicil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storstrøms Forsikring har fået arkitekttegnet nyt domicil
Vordingborg - 20. maj 2020 kl. 09:30
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Storstrøms Forsikring, der har udtrykt interesse for den smukt beliggende musemsbygning på Farø, har set sig om efter andre muligheder. Det var ellers selskabet selv, der sendte et brev til Kystdirektoratet for at presse på, for at bygningen kan anvendes til andet formål.

Selskabet rettede også henvendelse til Vordingborg Kommune, hvorefter kommunens forvaltning og politikere begyndte at sagsbehandle, og så sent som 6. maj havde Udvalget for Plan og Teknik sagen på sin dagsorden. Udvalget besluttede at igangsætte en ny lokalplan, der giver mulighed for, at bygningen kan anvendes til andet end et museum.

- Sagen er, at Kystdirektoratet har været et halvt år om at svare på vores forespørgsel, - og at så længe kan vi ikke ligge stille ift. en sådan proces. Vi har for måneder siden fået tegnet et helt nyt hus hos en anerkendt arkitekt, og arbejder pt. med dette projekt uden dog at have mistet interessen for Farø, da vi pr. definition er åbne, meddeler direktør for Storstrøms Forsikring Per Guldbrandsen.

Men flere ting taler imod bygningen på Farø.

- Jævnfør lokalplanen var - og er det jo også kun godkendt til museum og cafe. Dette er jo heller ikke på plads, og det politiske miljø med skiftende flertal og meninger, kan være svært at planlægge og beslutte efter. En anden ærgerlig ting, er at en ny ejer er pligtig til at drive cafe og toilet indtil 2026. Så der er mange udfordringer, udtaler Per Guldbrandsen.

Ved motorvejen

I en mail til Sjællandske tilføjer han:

»Vi køber med meget stor sandsynlighed en byggegrund ved en af de andre afkørsler ved motorvejen.«

På spørgsmålet om, hvor ved motorvejen det kan blive, og om erhvervsområdet ved Afkørsel 41 er under overvejelse, svarer han:

»Farø er i spil, - men det er afkørslerne ved motorvejen også. Motorvejen og synlighed fra motorvejen er vigtige faktorer i vores overvejelser. Det er også vigtigt for os at ligge et attraktivt sted, samt at være meget synlig, både fra motorvejen og visuelt via et pænt domicil, der kan give gode fotos til en virtuel tilstedeværelse,« skriver han videre.

Lidt på skrømt

- Bliver det nye kontor så jeres hovedkontor, eller skal det være i Maribo?

- Jeg tænker at alt bliver samlet det nye sted. svarer Per Guldbrandsen.

Det ærgrer Michael Larsen (R), formand for Udvalget for Plan og Teknik, at Storstrøms forsikring har fået tegnet et splinternyt domicil hos en arkitekt, samtidig med, at firmaet har presset på for at flytte ind i musemsbygningen på Farø.

Selskabet har skrevet såvel til Kystdirektoratet samt henvendt sig til Vordingborg Kommune for at få ændret betingelserne for bygningen på Farø. Såvel strandbeskyttelseslinjen var indtil for nylig en hæmsko, og der skal også laves en ny lokalplan.

- Hvis de har mistet interessen, skulle de have kontaktet kommunen, siger Larsen, som ikke anede, at Storstrøms Forsikring har en anden lokalitet i spil.

- De har forhandlet lidt på skrømt, synes han.

- Vi kan ikke vedtage en ny lokalplan, før staten er kommet med en afgørelse, tilføjer han.

Han havde troet på og håber stadig på, at de ca. 20 arbejdspladser bliver i kommunen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk