21. august 2019
Det stod de fleste af de unge frit for, hvilke debatter de havde lyst til at overvære. Denne om sugardating i Folkemødeteltet var blandt de mere populære.
gallery icon

Se billedserie

Det stod de fleste af de unge frit for, hvilke debatter de havde lyst til at overvære. Denne om sugardating i Folkemødeteltet var blandt de mere populære.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stege stod klar til de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stege stod klar til de unge
Vordingborg - 24. august 2018 kl. 12:55
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var den hidtil største omvæltning i det fem år gamle Folkemøde Møns historie, der fandt sted, da det to dage lange møde fredag for første gang holdt sit indtog i Stege.

Generalprøven på denne overgang fra land til by skete med tilstrømningen af omkring 5000 børn og unge fra skoler og uddannelsesinstitutioner ikke blot i Vordingborg Kommune men også nærliggende kommuner som Lolland, Falster, Næstved og Faxe.

Efter en sommer med rekordhøje besøgstal ved de seks sommermarkeder synede de unge for så vidt ikke af så meget, og det virkede også til, at afspærringen af Storegade - trods enkelte mukkerier på Facebook - fungerede efter hensigten.

Den gjorde det muligt at pakke gaden og de omkringliggende grønne områder med telte og stande, så snart sagt alt mellem himmel og jord blev vendt på Ungefolkemødet, der begyndte ved 8.30-tiden, da DJ Grønvold med dunkende rytmer fra scenen på Torvet varmede de tidligst ankomne unge op.

Derefter gik det slag i slag med debatter om mobiltelefoner i folkeskolen, madspild, SU, fremtidens EU, klimaforandringer, erhvervsmuligheder, fake news og meget, meget mere.

Nogle af de unge havde på forhånd fået opgaver med hjemmefra, mens andre fik lov at køre freestyle dagen igennem, men dem, som Sjællandske talte med, havde kun ros til arrangementet.

Lørdag er der Folkemøde Møn for de voksne. Det begynder klokken 10 med velkomst fra scenen på Torvet, og derefter følger endnu et tætpakket program med navne som forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Pernille Rosenkrantz-Theil, Stine Bosse, Kaare Dybvad, Søren Espersen, Zenia Stampe og mange flere som hovedtalere og deltagere i debatterne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk