

Se billedserie
At reparere bindingsværkshuse er en disciplin, der kan få de fleste tømrere til at løbe skrigende bort. Men i Langebæk findes en tømrermester, som helst ikke laver andet. Det skriver Sjællandske.
- Det har altid interesseret mig, siger Søren H. Rasmussen og ser overbevisende ud. Rundt om ham på værkstedet ligger dele til bindingsværkshuse, og det er hovedsageligt det, han lever af.
- Der er 5-6 firmaer på Sjælland, der laver det, men de andre er enmandsfirmaer. Vi har savværk, så vi kan lave stolperne selv og levere til de andre, der har mod på den slags opgaver, forklarer Søren.
Han har også prøvet at være alene på jobbet. For 14 år siden kørte han rundt med en kassevogn med værktøj og træ, men i dag har han to svende og en deltidsansat, der kører savværket. 1. juli begynder en lærling.
- Vi reparerer 40-50 bindingsværkshuse om året. Nogle skal bare have udskiftet en enkelt pind, mens andre er hele vægge. Og så bliver jeg kaldt ud i salgssituationer, hvor køber gerne vil have en uafhængig vurdering, siger Søren.
- Er det ikke dyrt, når det meste er håndlavet, spørger Sjællandske?
- Det koster nogle penge, men måske det halve af, hvad en almindelig tømrermester skal have, for vi laver det her hele tiden, svarer Søren.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her