5. december 2020
Borgmester Mikael Smed (S) kan se frem til at få stukket et katalog i hånden, der indeholder en lang række spareforslag. Foto: Thomas Olsen
Borgmester Mikael Smed (S) kan se frem til at få stukket et katalog i hånden, der indeholder en lang række spareforslag. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparekatalog for 25-30 millioner på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekatalog for 25-30 millioner på vej
Vordingborg - 19. maj 2020 kl. 05:24
Af J.C. Borre Larsen

Et sparekatalog for 30 millioner kroner.

Sådan lyder indstillingen fra forvaltningen, når politikerne i Bosætning, Økonomi og Nærdemokrati mødes i dag, tirsdag 19. maj.

Kataloget skal rumme forslag til politikerne, så de kan svinge sparekniven, hvis de ikke kan få tallene til at hænge sammen ved efterårets budgetforhandlinger.

- Vi skal drøfte anbefalingen af et katalog for 30 millioner. Uden at jeg vil lægge hovedet på blokken, vi kender ikke alle indtægterne for 2020, tror jeg, at vi lander på 25 millioner kroner, siger borgmester Mikael Smed (S).

I budgettet for 2021 kommer man ifølge Mikael Smed til at mangle 27 millioner kroner.

Kommunen er fortsat presset af de mange udgifter til det specialiserede socialområde, der blandt andet dækker over udsatte borgere med handicap og psykiske lidelser.

Derudover er ledigheden eksploderet under coronakrisen, og det går den forkerte vej med befolkningsprognosen. Der bliver ganske enkelt færre borgere til at betale skat og holde gang i hjulene. Ifølge kommunens egne beregninger viser befolkningsprognosen for 2020, at der frem mod 2033 forventes et fald i befolkningen på knap 1.100 borgere.

Sparekataloget skal være færdigt i august, hvorefter der bliver en høringsperiode.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk