24. januar 2021
Lis og Peter Hammer har haft sommerhus på Ore i mange år, hvor de har set havnen vokse. Nu er de bange for, at havneudvidelserne er ved at tage overhånd. Foto: Lars Christensen
Lis og Peter Hammer har haft sommerhus på Ore i mange år, hvor de har set havnen vokse. Nu er de bange for, at havneudvidelserne er ved at tage overhånd. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerhusejere advarer: - Havneudvidelse må ikke tage overhånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerhusejere advarer: - Havneudvidelse må ikke tage overhånd
Vordingborg - 13. januar 2021 kl. 10:25
Af Lars Christensen

- Vi går ind for solceller og vi går ind for vindmøller, men ikke oven i der, hvor vi går og bader. Det er næsten det værste sted, de kunne finde til det.

Sådan lyder det fra Lis Hammer, der sammen med ægtefællen Peter Hammer har sommerhus på Ore.

Parret bor i Næstved, men de er begge kommet på Ore siden de var unge, hvor Lis Hammers forældre havde sommerhus.

De har dermed kunnet stå på stranden og følge med, mens havnen har vokset sig større og større gennem årene.

- Jeg var en af dem, der var bekymret, dengang de flyttede havnen. Jeg var godt klar over, at det kunne gå hen og blive problematisk, og det er det så blevet nu, fortæller Lis Hammer.

Det er fremtidsplanerne for havnen på Masnedø, der har gjort ægteparret yderst bekymrede. En udvidelse mod vest for at give plads til flydende solceller er i øjeblikket i høring, og på længere sigt er der også tanker om at sætte 180 meter høje vindmøller op på havnen.

- Støjmålingerne er lavet af vindmøllefabrikanterne selv. Jeg stoler ikke på dem for at sige det rent ud, forklarer Peter Hammer.

Han undrer sig også over, at rapporten bag det planlagte solcelleanlæg er lavet af det firma, der gerne vil opstille solcellerne.

- Kommunen bør hyre et firma, der ikke har kommercielle interesse i projektet, lyder anbefalingen fra Peter Hammer, der blandt andet sætter spørgsmålstegn ved illustrationerne, der får både vindmøller og solcelleanlæg til at se væsentlig mindre ud end de vil i virkeligheden.

Parret er nu med i Facebookgruppen »Kæmpe vindmøller og solcelleanlæg på Vordingborg Vesthavn - Nej tak«, hvor man også har sat gang i en digital underskriftsindsamling mod projektet.

- Vi er bange for, at det er blevet et prestigeprojekt, som de vil gå langt for at få gennemført, lyder bekymringen fra Peter Hammer, der håber, at flere vil gå ind i kampen mod erhvervshavnens udvidelsesplaner.

- Det er vigtigt med arbejdspladser, men vi skal være her allesammen. Det må ikke tage overhånd, lyder det fra Lis Hammer.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk