16. december 2017
Bilsalget er gået i stå i hele landet også hos Frank Karberg fra Autoforum i Vordingborg. Eller i hvert fald det tempo, som folk afhenter deres nye biler.  Foto: Thøger Raun
Bilsalget er gået i stå i hele landet også hos Frank Karberg fra Autoforum i Vordingborg. Eller i hvert fald det tempo, som folk afhenter deres nye biler. Foto: Thøger Raun
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solgte biler venter på lavere afgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solgte biler venter på lavere afgift
Vordingborg - 21. september 2017 kl. 06:16
Af Thøger Raun
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke ren sjovt at være bilforhandler i disse dage.

Forhandlingerne om den nye registreringsafgift er gået i stå på Christiansborg, og det betyder, at hvor bølgerne tidligere på året gik højt i bilbranchen, er der nu havblik. Også hos Leif Pedersen Biler i Vordingborg:

- Det er i den grad gået i stå. Der er slet ikke efterspørgsel på nye biler, siger salgschef Kim Hansen og tilføjer:

- Heldigvis har vi ikke været nødt til at afskedige folk. Vi er kun halvanden mand i salgsafdelingen, og på værkstedet kan vi stadig få dagen til at gå, men det står sløjt til, lyder det fra Opel- og Subaru-forhandleren, som påpeger, at mange brancher lider:

- Jeg har lige hørt fra min vognmand, at de har måttet afskedige 15 mand. Når folk ikke køber biler, skal de heller ikke flyttes rundt, så det er ikke bare salgsleddet, der er trykket, men også billån, logistik og værksted.

At folk ser tiden an, har Kim Hansen dog forståelse for. Samme har medindehaver hos Autoforum Frank Karberg.

- Afhængig af hvilken bil man har kig på, kan der være mange penge at spare. På de små modeller knap så meget, men på vores nye Peugeot 5008, som koster 400.000 kroner fra ny, kan det potentielt dreje sig om et beløb mellem 30.000 og 40.000 kroner, fortæller han.

Indtil videre er forhandlingerne trukket ud i fire uger, og der er endnu ingen udsigt til, at de kommer i mål. Men Peugeot- og Nissan-forhandleren er knap så ramt. Frank Karbergs 11 kolleger er ikke i fare for at miste deres job, fortæller han.

- Folk køber stadig biler, så vi har noget at lave, men de indregistrerer dem bare ikke. Vi har 12 biler stående på lager, som venter på, at der bliver truffet en beslutning på Christiansborg, siger han. Hos Leif Pedersen Biler står otte.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk