23. oktober 2020
Selvom hun før var imod et biogasanlæg ved Dybsø Fjord, forsvarer Line Abildgaard (tv) planerne om en ny, stor fabrik ved Køng Mose, når demonstranter dukker op på rådhuset i Vordingborg.  Foto: J.C. Borre Larsen
Selvom hun før var imod et biogasanlæg ved Dybsø Fjord, forsvarer Line Abildgaard (tv) planerne om en ny, stor fabrik ved Køng Mose, når demonstranter dukker op på rådhuset i Vordingborg. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokrat afviser kovending om biogas-anlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokrat afviser kovending om biogas-anlæg
Vordingborg - 14. marts 2019 kl. 13:58

Line Abildgaard, der er suppleant for Socialdemokratiet til kommunalbestyrelsen, er ivrig fortaler for Nature Energys biogas-anlæg ved Køng Mose.

arrow Læs også: Røde lamper blinker ved stor biogas-fabrik

Som bosat i Vordingborg kommer Line Abildgaard da heller ikke til at mærke generne fra et stort industrianlæg.

Det pudsige er dog, at dengang kommunen i 2012 barslede med planer om et biogas-anlæg ved Øbjerggård lige nord for Køng, da var Line Abildgaard imod.

Det viser en aktindsigt i den kommunale sagsbehandling. Med bopæl ved Kostræde Banker skrev Line Abildgaard i 2012 et høringsbrev til kommunen, hvor hun var yderst kritisk overfor biogasanlægget ved Dybsø Fjord.

Line, det ligner en gigantisk kovending.

-Det er ikke en kovending. Ikke, hvis man løbende har hørt mine argumenter. Jeg ændrede holdning, da man sagde nej til kæmpe vindmøller ved Køng Mose i 2013. Jeg synes, at alle lokalsamfund skal bidrage til CO2-reduktion. Når man har sagt nej til den ene løsning, må man tage den anden, siger Line Abildgaard.

Hun mener ikke, at hendes holdningsændring skyldes, at hun har fået ny postadresse.

- Det er altså kun ni måneder siden, at jeg boede derude. Jeg har stadig sommerhus i Køng, og vi har ikke fået solgt vores eget hus i området, siger hun.

Line Abildgaard skrev i sit høringssvar, at det var »uansvarligt« at bygge en biogasfabrik ved Øbjerggård, fordi skolevejen derfra og til Svend Gønge-Skolen er nedprioriteret.

Samme argument hører man i dag fra modstanderne af biogas-anlægget ved Køng Mose.

- Der er lavet en cykelstiplan, hvor der er garanti for, at der kommer en cykelsti mellem Lundby og Gl. Lundby.

- Jeg er også blevet syv år klogere for, hvordan man får politiske resultater. Ved at lægge et biogasanlæg ved mosen, kan man bedre argumentere for, at man kan få nogle goder, som for eksempel cykelstier. Så kan man pege på, at der er et reelt behov, lyder det fra socialdemokraten.

Line Abildgaard peger på, at teknologien inden for biogas-området har udviklet sig markant siden 2012.

- Der er slet ikke de samme lugtgener, og man kan blandt andet udnytte biogas i transport-sektoren. Det kunne man ikke dengang.

I sit høringssvar var Line Abildgaard bange for, at kommunen »tækkes private interesser« frem for borgerne. Det er udenlandske kapitalfonde, som står bag Nature Energy.

- Det er klart, at en privat investor investerer ikke i noget uden at kunne trække penge ud af det. Det er private penge, der arbejder, og det er jeg blevet klogere på.

arrow S stemmer ja: Upopulær biogasfabrik en realitet
14. marts 2019 kl. 04:44 Opdateret: kl. 22:24
arrow Biogas-producent afviser farlige lastbiler
09. marts 2019 kl. 04:49 Opdateret: kl. 17:15
arrow Kommune optræder »svinsk » i sag om biogasfabrik
08. marts 2019 kl. 04:42 Opdateret: kl. 16:53
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk