19. april 2019
Formand for skolebestyrelsen på Præstø Skole Peter Madelung (th.) er i den triste situation, at han skal afskedige personale.
Formand for skolebestyrelsen på Præstø Skole Peter Madelung (th.) er i den triste situation, at han skal afskedige personale.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole skal fyre ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole skal fyre ansatte
Vordingborg - 22. september 2018 kl. 06:06
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De røde tal blinker på Præstø Skole. Aktuelt kæmper den lokale folkeskole med et minus på 1,5 millioner kroner. Det får nu konsekvenser i form af fyringer.

arrow Læs også: Kriseramt skole står uden leder

- Vi skal afskedige fire-fem medarbejdere, fortæller Peter Madelung, der er formand for skolebestyrelsen på Præstø Skole.

Fyringerne rammer både ledelsen, administrationen og lærerstaben. Den primære årsag til den økonomiske nedtur skyldes ifølge Peter Madelung, at Præstø Skole har mange elever, som kræver specialtilbud, og det koster kassen.

Afskedigelserne, som Peter Madelung forventer bliver ført ud i livet i januar, følger i kølvandet på det netop indgåede budgetforlig i Vordingborg Kommune. Her fik skolerne samlet tilført 41 millioner kroner over de næste fire år. Pengene til de enkelte skoler er dog ikke nok til at løfte Præstø Skole op af sumpen.

- Jeg undrer mig over, at politikerne ikke har et mere realistisk billede af rigets tilstand, siger Peter Madelung.

I Vordingborg Kommune mener skolechef Søren Kokholm, at budgetforliget ikke har noget at gøre med Præstø Skoles krise.

- Det handler om skolens akkumulerende merforbrug, herunder et højt forbrug af vikarer, og det handler om en forventet ændring i elevgrundlaget. De to ting lagt sammen gør, at vi har været nødt til at lave en omfangsrig handleplan i samarbejde med skolen, siger Søren Kokholm

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk