10. maj 2021
- Køerne er helt oppe at køre på, når de bliver lukket ud. De spæner rundt i tyve minutter, æder lidt, og så farer de afsted igen. Det er en fest - også for os på gården, fortæller Søren Madsen. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

- Køerne er helt oppe at køre på, når de bliver lukket ud. De spæner rundt i tyve minutter, æder lidt, og så farer de afsted igen. Det er en fest - også for os på gården, fortæller Søren Madsen. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se de vilde billeder: 1700 køer buldrer ud i forårssolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se de vilde billeder: 1700 køer buldrer ud i forårssolen
Vordingborg - 18. april 2021 kl. 16:41
Af Nina Lise

Normalt hepper 5500 tilskuere, når landmand Søren Madsen sender sine 1700 økologiske køer på græs. Tilskuerne måtte blive hjemme i år, men køerne skulle ikke snydes. Søndag klokken 12 gik portene op - præcis som de plejer. 1700 køer buldrede ud i forårssolen.

- De har kunnet se, at vi har gået og sat hegn, og de ved godt, hvad det betyder. Så de har været 100 procent klar. Det første år kom der 4500 tilskuere, og sidste gang var der 5500 tilskuere. Så det plejer at være en fest, fortæller Søren Madsen, landmand og indehaver af en af Sjællands største økogårde, Salsbjerggård.

Normalt lokker han den lokale idrætsforening til at komme og sørge for kaffe og kage, mens spejderne laver bål og snobrød. Derudover er der ponyridning og andre hyggelige familieaktiviteter, man kan lave på en gård. Men i år var kun pressen inviteret.

- Mine børn plejer at spørge, hvornår vi skal holde fest igen. Det er normalt en dag, hvor man møder en masse glade mennesker og får mange gode tilbagemeldinger. Men det må vi vente med til næste år, siger Søren Madsen.

Efter søndagens vilde ridt er ungdyrene på græs 24 timer i døgnet hele sommeren. Køerne kommer ud i dagtimerne og på stald om natten, fordi det passer med malkerutinerne, og fordi græs alene ikke opfylder deres foderbehov.

- Deres foderplan bliver optimeret som en OL-deltagers kostplan. Hvis vi andre kunne leve sådan, ville vi stå knivskarpt, siger Søren Madsen.

Han har 700 økologiske jerseykøer, 900 økologiske ungdyr og yderligere 100 økologiske malkekøer på vej. Han overtog fødegården i 2005, hvor han bor sammen med sin hustru og deres to sønner på 10 og 15 år. Gården har været økologisk siden 2016.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk