4. juni 2020
Elisabeth Dalsgaard tager rundt i landet for at udbrede parkinsondans. Her hjulper hun med at holde tempoet oppe på dansegulvet.
gallery icon

Se billedserie

Elisabeth Dalsgaard tager rundt i landet for at udbrede parkinsondans. Her hjulper hun med at holde tempoet oppe på dansegulvet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Parkinsonramte kridtede danseskoene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Parkinsonramte kridtede danseskoene
Vordingborg - 24. januar 2018 kl. 17:45
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rystelser, stive muskler og langsomme bevægelser kan gøre det svært for parkinsonramte at komme ud på dansegulvet, men det kom de alligevel onsdag.

80 deltagere, bestående af parkinsonramte og deres pårørende, var med til parkinsondans på DGI Huset i Vordingborg.

- De starter med at fortælle mig, hvad de ikke kan. Men når først musikken er gået i gang, så viser det sig jo hver gang, at de kan meget mere, end de aner.

Sådan lyder meldingen fra Elisabeth Dalsgaard, der som del af et Trygfond-støttet projekt tager rundt og afholder danseworkshops for parkinsonramte og deres pårørende.

Den frygte hjernesygdom viser sig blandt andet ved rystelser i kroppen, muskelstivhed og langsomme bevægelser, så det er måske meget forståeligt, at parkinsonramte gerne vil holde sig væk fra dansegulvet.

Det er dog bedst for dem, hvis de kan holde sig i gang, forklarer Elisabeth Dalsgaard, der har været med til at uddanne 92 instruktører i parkinsondans rundt om i landet, så tilbuddet kan blive spredt ud til så mange parkinsonramte som muligt.

- Der er selvfølgelig nogen, der er udfordrede i deres bevægelser. Der er nogle, der kommer med rollator eller i kørestol, men så er de med til det, de kan klare at være med til, forklarer danseinstruktøren.

- Målet er, at de lærer at fokusere på det de kan, i stedet for det de ikke kan, tilføjer hun.

I løbet af den to timer lange danseworkshop kom deltagerne gennem en lang række dansebevægelser, og selvom alle ikke kunne få armene helt op i luften eller vrikke alt for meget med deres hofter, så forsøgte alle at være med så godt de kunne.

- De her bevægelser kan I sagtens lave, mens i skræller kartofler, børster tænder eller står nede i køen i Netto, forklarede instruktøren, mens deltagerne fik gang i både knæ og hofter.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk