17. januar 2019
Lene Tissot Koch førte an både på ruten og i samtalerne om alt fra barndomsminder til bedste naturoplevelse. Her får hun en snak med Grethe Jensen, der nyder de nye gåture på grund af det sociale element og fokusset på naturen.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Lene Tissot Koch førte an både på ruten og i samtalerne om alt fra barndomsminder til bedste naturoplevelse. Her får hun en snak med Grethe Jensen, der nyder de nye gåture på grund af det sociale element og fokusset på naturen.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Naturen åbnes for de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Naturen åbnes for de ældre
Vordingborg - 12. juni 2018 kl. 14:29
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med støtte fra Friluftsrådet har Vordingborg Kommune sat gang i en række nye tilbud til ældre rundt om i kommunen. Man har allieret sig med den lokale iværksættervirksomhed Den Grønne Port, der er gået i gang med at kortlægge spændende gåruter rundt om i kommunen - alle med udgangspunkt i aktivitetscentrene.

I Præstø er man allerede kommet godt i gang med de nye ruter. Mandag tog tekstforfatter og oversætter Lene Tissot Koch en gruppe ældre med ud på en tur fra Præstø Multicenter, forbi Frederiksminde, hen langs havnen og op gennem byen.

Lene Tissot Koch er den ene af de tre ejere bag Den Grønne Port. De to andre er landskabsarkitekt Mette Larsen og biolog Linda Adelfest. Deres faglighed spænder bredt, og det giver sig også til udtryk i de meget forskelligartede gåture.

- De to andres ture fokuserer mere på naturvejledning. Det ved jeg ikke så meget om, forklarer tekstforfatteren, der i stedet har forberedt en række emner, som deltagerne skal snakke om, mens de går to og to på turen. Undervejs skiftes der både samtalepartner og emne, så deltagerne får god mulighed for at lære hinanden at kende.

»Hvor er du vokset op?«, »hvornår og hvordan er du kommet her til Præstø?«, »dine største naturoplevelser?« og »dine interesser og hobbyer?« var nogle af de spørgsmål, som deltagerne skulle snakke om, og trods lidt tøven i starten, kom der hurtigt gang i samtalerne.

Med tiden er det meningen, at Den Grønne Port skal have lavet færdige turguides, som aktivitetsmedarbejderne og frivillige i lokalområdet selv kan bruge til at arrangere ture ud i naturen. Det er også målet, at erfaringerne fra Vordingborg Kommune skal samles sammen og bruges til at rulle projektet ud i andre af landets kommuner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk