16. oktober 2019
SF, Enhedslisten og Alternativet gik fredag sammen for at mindes ofrene af krystalnatten for 80 år siden. Der var dog ikke den store opbakning til fakkeltoget.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

SF, Enhedslisten og Alternativet gik fredag sammen for at mindes ofrene af krystalnatten for 80 år siden. Der var dog ikke den store opbakning til fakkeltoget.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne fra fakkeltog: Frygten for en ny krystalnat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne fra fakkeltog: Frygten for en ny krystalnat
Vordingborg - 09. november 2018 kl. 22:04
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en kold verden, som vi lever i.

Sådan lød det indledningsvis fra Martin Graff Jørgensen fra Enhedslisten, da en lille forsamling fredag aften mødtes for at mindes ofrene fra Krystalnatten.

Det er 80 år siden, at nazisternes jødeforfølgelse tog til med ødelæggelser, dødsfald og fængslinger.

Enhedslisten, SF og Alternativet markerede i fællesskab årsdagen med fakkeltog og en række taler om, hvordan en ny krystalnat kan være på trapperne.

- Dengang talte man om jødeproblemet og afvigerne, der forhindrede at man kunne have et rent samfund. På samme måde ser jeg et problem med den måde, det er blevet helt almindeligt at tale nedsættende om mennesker på baggrund af deres tro og udseende, fortalte Martin Graff Jørgensen med henvisning til den hårde indvandrerdebat.

- Vi skal ikke lade os forføre af hadet, angsten og behovet for at nedgøre dem, der ikke er som os, fortalte han.

Også SFs Anne Valentina Berthelsen frygter, at historien ser ud til at gentage sig.

- På Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside er der en lille blå tæller, der fortæller om de 98 stramninger af flygtninge og integrationspolitikken, som regeringen har fået indført. Det ligner næsten pointtavlen på en fodboldbane, og den er et symbol på, at der for regeringen er gået sport i systematisk undertrykkelse af en religiøs minoritet, og at store dele af befolkningen hepper med, fortalte hun.

- Krystalnatten kom ikke fra den ene dag til den anden. Den kom efter års optrapning af hadet og mistroen i samfundet, og vi er på vej i samme retning, når flere og flere politikere nu begynder at ville undsige og gradbøje menneskerettighederne. De kan ikke gradbøjes. De er vores værn mod en ny krystalnat, lød det fra Sascha Faxe fra Alternativet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk