18. januar 2020
Som om det ikke er vanvittigt nok med fem motorcyklister inde i en dødskugle, så åbner kuglen sig pludselig i slutningen af nummeret. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Som om det ikke er vanvittigt nok med fem motorcyklister inde i en dødskugle, så åbner kuglen sig pludselig i slutningen af nummeret. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Dødskuglen imponerer i ny cirkusforestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Dødskuglen imponerer i ny cirkusforestilling
Vordingborg - 25. juni 2019 kl. 23:26
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er første år uden elefanter i manegen hos Cirkus Arena, men man bemærker det faktisk slet ikke. Nordens største cirkus har så rigeligt andet at byde på i årets forestilling, at de pensionerede elefanter slet ikke savnes.

I stedet er det de brummende motorcykler, der løber med opmærksomheden i år. Cirkus Arena har i bestræbelserne på at finde et nyt trækplaster allieret sig med de vilde motorcyklister fra gruppen Diorios, der kæmper om pladsen i den såkaldte dødskugle. Et kuglerundt metalbur, hvor der køres på kryds og på tværs, mens publikum følger med i åndeløs spænding.

Også akrobaterne og trapez-artisterne er et højdepunkt i årets forestilling. Både ægteparret Vita og Leonardo fra Duo Costache, den russiske legende Oleg Izossimov og Kolev-søstrene imponerende med deres utrolige akrobatik, men det var de flyvende trapezartister fra Flying Wulber, der høstede de største gisp og klapsalver fra publikum.

Det er bestemt ikke ufarligt at kaste sig rundt i den frie luft, og under forestillingen i Nakskov for nyligt gik det da også galt. En af artisterne fik en albue lige i hovedet og styrtede ned. Det var et sikkerhedsnet til at fange ham, men han ramte det på en uheldig måde, så han fik en flænge i hovedet.

Artisten er dog allerede tilbage i manegen, og under forestillingen i Stege så humøret ud til at være i top.

I front for årets forestilling finder man Bubber, og det er langt fra hans første tur i manegen. Han stod første gang i cirkus-spotlightet for 29 år siden.

- Hele verden har forandret sig. Elefanter og søløver er ikke længere tilladt, og jeg kan godt forstår, hvis nogen måske mener, at cirkus er noget gammeldags noget. Men måske er det mere moderne, end det nogensinde har været, fortalte han i sin åbningstale.

I fotogalleriet herover har vi samlet 50 billeder fra forestillingen i Stege.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk