27. maj 2020
Socialdemokratiet vil have borgerne i tale om kommunens fremtid. 6. november starter den såkaldte »VOR-samtale« såvel fysisk som på Facebook.
Socialdemokratiet vil have borgerne i tale om kommunens fremtid. 6. november starter den såkaldte »VOR-samtale« såvel fysisk som på Facebook.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S vil møde borgerne til snak i deres eget hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S vil møde borgerne til snak i deres eget hjem
Vordingborg - 23. oktober 2019 kl. 16:45
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokratiet vil gerne i direkte kontakt med kommunens borgere for bedre at kunne forme politikken fremad, skriver Sjællandske.

Startskuddet går 6. november kl. 19 med et møde i partiets lokaler på Rådhustorvet. Borgmester Mikael Smed starter »VOR-samtalen«, som skal blive Danmarks største borgersamtale. Borgmesteren vil give sit første syn på fremtiden for Vordingborg Kommune og debatten sættes i gang.

- Det store spørgsmål om, hvad Vordingborg Kommune skal være kendt for, og hvad vores kvaliteter skal være i fremtiden, kræver, at vi alle diskuterer værdier og ønsker for fremtiden, siger Mikael Smed.

Næste skridt er, at politikere inviterer dem selv til kaffe hos kommunens borgere. Men kan simpelthen bede om at få en politiker fra partiet på besøg og invitere familie og venner til sammenkomsten.

- Vi beder om at få tre navne, for borgmesteren kan ikke magte at tage alle møderne, mener Brian Bressendorff, partiets folketingskandidat.

Han er en af dem, der gerne møder op, men det kan også være Socialdemokratiets medlemmer af Kommunalbestyrelsen eller Regionsrådet eller lokale organisationsfolk.

- Ideen er at man samler en lille gruppe borgere hjemme hos sig selv. Det kan være familie, venner eller bekendte. Så inviterer man en politiker med, og får en diskussion og dialog om netop det, som, man personligt mener, er vigtigst. Efter diskussionen tager politikeren notaterne med tilbage til organisationen og i sidste ende vil tankerne og forslagene indgå i Socialdemokratiets kommende program, forklarer formand for Socialdemokratiet i Vordingborg Kommune, Lise Lotte Lange.

Men der er også et tredje trin i raketten. Socialdemokratiet vil løbende invitere til temadiskussioner, hvor forskellige emner tages til debat.

- Det kommer til at foregå forskellige steder i kommunen. Vi skal helt sikkert til Præstø og Stege, lover Brian Bressendorff.

Endelig har Socialdemokratiet lavet en ny gruppe på Facebook, som partiet kalder VOR-samtale. Det officielle startskud giver borgmesteren egentlig først 6. november, men gruppen er allerede oprettet og åben for tilkendegivelser.

Det skriver Sjællandske

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk