17. november 2017
Et nyt skilt ophængt ved Ulvshale Naturcenter viser vej til de fem afmærkede ruter gennem skoven, og der er mange gode grunde til at opleve den unikke natur på stedet, fortæller Elly Andersen fra Naturstyrelsen. Foto: Lene C. Egeberg
gallery icon

Se billedserie

Et nyt skilt ophængt ved Ulvshale Naturcenter viser vej til de fem afmærkede ruter gennem skoven, og der er mange gode grunde til at opleve den unikke natur på stedet, fortæller Elly Andersen fra Naturstyrelsen. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ruter viser vej til Ulvshales natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ruter viser vej til Ulvshales natur
Vordingborg - 14. september 2017 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med sine godt 125 hektar er Ulvshale Skov ikke end af de største skove, vi har herhjemme - men den har alligevel held til at gøre et vist væsen ud af sig selv trods størrelsen.

Ulvshale Skov er nemlig bemærkelsesværdig, fordi den på det forholdsvis begrænsede areal ikke desto mindre rummer et stort antal naturtyper - faktisk op mod 30 forskellige typer i det, Naturstyrelsen kalder en »mosaik-natur«.

Derfor har styrelsen nu, med finansiering fra regeringens Naturpakke, lavet fem afmærkede ruter, der sikrer, at man kan opleve alt, hvad skoven har at tilbyde - fra hede over skov og klit til strand.

- De er ikke så lange - den korteste rute er på halvanden kilometer og den længste er på fem kilometer, men hvis man kombinerer dem, kan man faktisk på en pænt lang gåtur ud af det, siger Elly Andersen fra Naturstyrelsen.

- Vi kalder det for mosaik-natur, fordi det er så varieret. Der er et lille stykke med hede, og så er man lige pludselig ude i en eng - det skifter hele tiden, og det er det særlige ved Ulvshale Skov, siger hun.

De nye ruter indvies søndag den 17. september klokken 13 til 16, hvorunder man kan vælge mellem to guidede ture i området. Den ene tur er en natursafari, hvor man kan opleve svampenes forunderlige verden og komme dybt ind i urskoven. Turen går også igennem det nye område med skovgræsning, og turguider er Martin Vestergaard fra Danmarks Naturfredningsforening, projektleder Jørgen Sandby Nielsen og skovløber Kristian Graubæk fra Naturstyrelsen.

Den anden guidede tur er en sanketur, hvor naturvejleder Susanne Rosenild fra Vordingborg Kommune og naturvejleder Marie Roland fra Naturstyrelsen viser vej i den vilde og spiselige natur med efterfølgende smagsprøver på vild mad på Ulvshale Naturcenter på Ulvshalevej 282.

Begge ture er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk