27. september 2021
Med Lindholm fejet af bordet er et vigtigt slag mod symbolpolitikken vundet. - Blå blok kritiserer aftalepapiret og spørger, hvor vi vil finde pengene. Vi kan jo starte med de 750 millioner kroner fra Lindholm, lød det onsdag aften fra Kathrine Olldag (R). Foto: Anders Ole Olsen
Med Lindholm fejet af bordet er et vigtigt slag mod symbolpolitikken vundet. - Blå blok kritiserer aftalepapiret og spørger, hvor vi vil finde pengene. Vi kan jo starte med de 750 millioner kroner fra Lindholm, lød det onsdag aften fra Kathrine Olldag (R). Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: R: Lindholm er den mest rådne værdipolitik man kan forestille sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

R: Lindholm er den mest rådne værdipolitik man kan forestille sig
Opdateret 26. juni 2019 kl. 22:36
Vordingborg - 26. juni 2019 kl. 17:00
Af Nina Lise

- Det er en skøn dag at være Radikal.

arrow Læs også: FAKTA: Sådan var Lindholm-planerne

Sådan lød det onsdag morgen fra Kathrine Olldag fra Præstø, nyvalgt folketingsmedlem for det Radikale Venstre. Hun kalder aftalepapiret for et »super fedt resultat« at starte forhåbentlig fire år som regeringspartner på. At man ikke skal trækkes med Lindholm, er en kæmpe lettelse.

- Radikale Venstre er nærmest gået til valg på, at Lindholm skulle tages af bordet. Det er en del af vores valgresultat, at mange vælgere har ønsket at få ryddet op i de symbolpolitiske tiltag. Det er okay at stramme op på udlændingeområdet, men det skal give mening, fastslår Kathrine Olldag.

Hun bekræfter, at der i forhandlingerne har været langt mellem S, R, SF og EL. Og hun forstår bekymringen over, om Lindholm kan komme i spil igen, hvis den socialdemokratiske mindretalsregerings vælter.

Mette Frederiksen (S) har fået lov at beholde paradigmeskiftet for at tækkes sine DF-vælgere, og aftalepapiret er et udgiftkatalog, der kan det presse S over i blå lejr for at finde finansiering.

Aftalepapiret giver handlefrihed men den gælder også Radikale Venstre. At finde fælles fodslaw bliver hårdt arbejde fra lovforslag til lovforslag, men det bliver også sjovt, selvom der vil gå handelsmentalitet i den, forudser Kathrine Olldag.

- Når alle muligheder er undersøgt, kan S sige, at Lindholm er den bedste løsning og lave en aftale med blå blok. Spørgsmålet er bare, hvordan de tre støttepartier så vil reagere. For os er opgøret med symbolpolitikken det vigtigste. Lindholm er udtryk for den mest rådne værdipolitik, man kan forestille sig, fastslår Kathrine Olldag.

Hun understreger, at det vil være en afvejning af, om S vil bevare sit parlamentariske grundlag eller sætte alt over styr på én sag.

- Vender man tilbage til Lindholm, tør jeg på Morten Østergaards vegne godt sige, at Radikale Venstre trækker sin støtte.

Det er ikke kun Lindholm, der er værd at glæde sig over i aftalepapiret mellem S, R, SF og EL, siger Kathrine Olldag. Andre punkter er måske ikke kioskbaskere, men på kommunalt plan kan de få stor betydning.

- Decentralisering af uddannelser er vigtigt for at løfte vores område. Alle undersøgelser viser, at unge, der går efter erhversuddannelser og velfærdsuddannelser under for eksempel ZBC og Professionshøjskolen Absalon, ikke er særlig flytbare. Derfor skal vi have uddannelserne spredt ud, siger Kathrine Olldag og tilføjer, at det blandt andet kan gøres gennem øget tilskud til decentrale uddanelsesenheder.

- Det er dyrere at lave uddannelser i udkanten, men det er det værd. Det er ikke altid det rationelt rigtige, der er det bedste, fastslår hun.

Et andet punkt, hun glæder sig over, er, at kommunerne fremover får lov at lægge budgetter over flere år.

Som det er nu, lægger man rammebudgetter baseret på, hvad man ved, man får ind af indtægter - blandt andet gennem skatter. Men først hvert år i andet kvartal giver Økonomi- og Indenrigsministeriet besked om kommunernes tilskuds- og udligningsbeløb for det indeværende år.

Det indeholder både bloktilskud, landsudligning, hovedstadsudligning og den særlige tilskudsordning for »kommuner med højt strukturelt underskud«.

- Et år var vi nødt til at købe iPads til en hel årgabng, fordi vi skulle bruge pengene. Det bliver kun til lappeløsninger. Man kan ikke lave varige velfærdsløft, når man ikke ved, hvad man har af penge de næste fire år, forklarer Kathrine Olldag.

arrow Støttepartier efter skrotning af Lindholm-plan: Sund fornuft
19. september 2019 kl. 17:49 Opdateret: kl. 17:50
arrow Pia K: Trist at Lindholm-planer bliver stoppet
19. september 2019 kl. 17:18 Opdateret: kl. 17:20
arrow Regeringen stopper endegyldigt Lindholm-plan
19. september 2019 kl. 16:17 Opdateret: kl. 16:20
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk