21. juni 2021
Jesper Karup, til højre og her fotograferet sammen med naboen Troels Rich, har som formand for foreningen Hjelm Bugts Venner svært ved at forstå politikere, der ikke mener, at man skal tage højde for folks baggrund, inden man vælger at arbejde med dem. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
Jesper Karup, til højre og her fotograferet sammen med naboen Troels Rich, har som formand for foreningen Hjelm Bugts Venner svært ved at forstå politikere, der ikke mener, at man skal tage højde for folks baggrund, inden man vælger at arbejde med dem. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Protestforening opfordrer: Drop nu den feriepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Protestforening opfordrer: Drop nu den feriepark
Vordingborg - 17. december 2020 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg

Drop det nu.
Sådan lyder opfordringen fra Jesper Karup, formand for foreningen Hjelm Bugts Venner, der kæmper mod den planlagte Møns Klint Feriepark.

I de seneste dage er der kommet flere nye oplysninger frem om projektet og folkene bag det. Senest har eksempelvis netmediet Ejendomswatch.dk skrevet, at det rådgivende ingeniørfirma Niras samt arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen begge er blevet »sat på pause«, og ikke har arbejdet på projektet i ugevis. Det kommer oveni artikler i Ekstra Bladet denne uge om den blakkede fortid, nogle af personerne bag projektet har på cv'et - omtalt i Sjællandske i går - og sammenlagt mener Jesper Karup, at det hele burde få Vordingborgpolitikerne til at lægge projektet i skuffen.

- Jeg synes, de skulle droppe det nu. Erhvervsstyrelsen har jo også sagt, at der højst kan blive tale om 200 boliger, og at kommunen nok alligevel kan forvente en klage over det. Det er jo vores penge, de spilder ved at forsøge at lægge en feriepark et sted, den ikke kan ligge, siger Jesper Karup.

Ovenpå Ekstra Bladets artikler om bagmændenes fortid skrev Sjællandske i tirsdagsavisen om de lokale politikeres reaktion på oplysningerne. Samtlige partier repræsenteret i kommunalbestyrelsen blev bedt om at tage stilling til, om oplysningerne på nogen måde gav grund til uro i forhold til projektet, og svarene var blandede. Ikke desto mindre er Jesper Karup glad for, at politikerne - hvoraf mange ikke tidligere har villet udtale sig om deres holdning generelt - nu er begyndt at tage bladet fra munden.

- Vi har hele tiden tænkt, at det er mærkeligt, at kommunen ikke stiller spørgsmålstegn ved at samarbejde med de her mennesker, og det kan vi jo så se, at borgmesteren stadig ikke gør. Jeg kan ikke forstå, at man ikke interesserer sig for folks baggrund. Hvis der står en skoleelev i din indkørsel og siger, han gerne vil bygge dit hus, så er det vel meget normalt, at man lige tjekker, han har baggrunden og erfaringen til det, siger Jesper Karup.

Omvendt har han ikke mistet håbet om, at i hvert fald nogle af politikerne tager en lang tur i tænkeboksen, inden de eventuelt nikker ja til ferieparken - når og hvis et lokalplanforslag når frem til deres bord igen.

Projektejer John Bengt Møller har tidligere meldt ud, at selskabet bag projektet, Cliffs of Denmark, ville sende den endelige ansøgning til Vordingborg Kommune senest den 15. december, men fra kommunens side oplyser planchef Anja Valhøj, at man endnu ikke har modtaget det materiale, man skal bruge for at gå videre med sagen.

- Jeg er glad for, at der er nogle politikere, der nu har fået fokus på, at der måske er nogle problemer med det her. Det er rart, at er endelig er kommet nogle lokalpolitikere på banen, for indtil videre har der ikke været mange, der har villet sige noget om, hvad de mener, siger Jesper Karup.

Til Ejendomswatch har John Bengt Møller oplyst, at projektet stadig lever men bliver justeret til, at de 500 ferieboliger skal bygges i to etager i stedet for som etplanshuse. Dermed mener han at imødekomme nogle af den lokale modstand overfor projektet - et synspunkt Jesper Karup på ingen måde kan forstå.

- Det bliver det jo ikke bedre af, siger han med henvisning til, at modstanden blandt andet har gået på antallet af nye turister på øen. Og her vil det jo som bekendt ikke gøre den fjerneste forskel, om gæsterne bor i ét eller to lag.

Samlet set stiller Jesper Karup spørgsmål ved, om projektet overhovedet når så langt, at der kommer en endelig ansøgning fra Cliffs of Denmark.

- Det håber jeg ikke, der gør, men det virker ikke sådan. Der er mange uafklarede spørrgsmål i det, siger han.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk