22. juni 2021
Det er brødrene Steen og John Andersen, der i dag driver vognmands- og renovationsforretningen, som dog stadig er opkaldt efter deres far, der døde i 1970. Nu er det hele solgt, og overtages af Marius Pedersen pr. 1. juni. Billedet er fra 2018. Foto: Lars Christensen
Det er brødrene Steen og John Andersen, der i dag driver vognmands- og renovationsforretningen, som dog stadig er opkaldt efter deres far, der døde i 1970. Nu er det hele solgt, og overtages af Marius Pedersen pr. 1. juni. Billedet er fra 2018. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Preben Andersen sælger til Marius Pedersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Preben Andersen sælger til Marius Pedersen
Vordingborg - 06. maj 2021 kl. 15:33
Af Claus Vilhelmsen

Preben Andersen Vognmands- og Renovationsforretning, der også omfatter Axel Hansen Transport, har indgået aftale om Marius Pedersen A/S' køb af begge selskaber.

Selskaberne Preben Andersen og Axel Hansen driver med udgangspunkt fra henholdsvis Vordingborg og Holbæk virksomhed, som er førende inden for transport/-specialopgaver og affaldsindsamling for offentlige, private og erhvervskunder på Sjælland.

Marius Pedersen A/S har landsdækkende aktiviteter inden for affaldsindsamling, behandling og genanvendelse for både offentlige kunder såvel som industri- og erhvervskunder.

Preben Andersen og Axel Hansen
  • Preben Andersen er en familieejet vognmandsforretning, der blev grundlagt i 1921 af H.C Andersen.
  • I 1960 blev virksomheden overdraget til sønnen Preben Andersen og har lige siden båret hans navn.
  • Ved Preben Andersen’s alt for tidlige død i 1970, fortsatte hans kone Asta Andersen driften af virksomheden, som efter et løbende generationsskifte, i dag ejes af sønnerne John og Steen Andersen.
  • Axel Hansens historie starter helt tilbage i 1892, hvor Peter Hansen grundlagde virksomheden, som dengang hed Holbæk Flytteforretning.
  • Efter 50 aktive år, blev virksomheden i 1942 overtaget af sønnen Axel Hansen og har lige siden båret hans navn. Det blev i familien, da det i 1963 blev sønnen Ole Hansen’s tur til at overtage ejeskabet.
  • Succesfuldt drev han virksomheden videre indtil 1994, hvor det hele blev solgt til ejerkredsen bag Preben Andersen Vognmand - og Renovationsforretning i Vordingborg - og sådan er det stadig den dag i dag.

Selskaberne ligner dermed hinanden et langt stykke af vejen, selvom størrelsesforholdet er meget ulige.

Preben Andersen/Axel Hansen har samlet 50 medarbejdere og 40 køretøjer, mens Marius Pedersen har ca. 1250 medarbejdere i Danmark, men regnes de udenlandske afdelinger med, kommer tallet op på omkring 4.000.

Ansatte følger med

Preben Andersens administrerende direktør John Andersen siger til sn.dk, at alle de ansatte i virksomheden er blevet tilbudt at følge med over. Men om medarbejderne på kontoret på Kværnvej i Vordingborg kommer til at blive der, eller om de i fremtiden skal arbejde på det regionskontor, der er ved at blive opført i Ringsted, er uafklaret.

Det ved heller ikke adm. direktør for Marius Pedersen Simon Clausen, men han .over, at der ikke bliver tale om fyringer.

- Det er måske lidt usædvanligt, men bliver der en synergieffekt, kan de overskydende medarbejdere blive sat til andre funktioner hen ad vejen, siger han.

- De fleste ansatte sidder i bilerne, og de vil fortsat køre ind og ud af Vordingborg og Holbæk, fortsætter han.

På pension

For John Andersen og hans bror Steen er det med vemod, at de afhænder virksomheden.

- Men når det skal være, er det naturligt, at vi sælger til Marius Pedersen, for vores kunder ligger som naboer. Jeg vil også tro, at der kan spares noget ved, at den samme lastbil kører i et område i stedet for, at de kører efter hinanden, mener John Andersen.

Vemod eller ej, han er snart 71 år og glæder sig til at få tid til at rejse noget mere. Der skal også være overskud til børn og børnebørn, og så spiller han veteranfodbold i Vordingborg Idrætsforening.

Steen Andersen er 61 år.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk