16. januar 2021
Tidligere år har det kun været den lokale betjent, Line Palmquist, der har holdt opsyn med tirsdagsmarkederne, men til de kommende tirsdagsgågader kan man forvente at se flere betjente patruljere i gaden. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
Tidligere år har det kun været den lokale betjent, Line Palmquist, der har holdt opsyn med tirsdagsmarkederne, men til de kommende tirsdagsgågader kan man forvente at se flere betjente patruljere i gaden. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet holder øje med Steges gågadedage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet holder øje med Steges gågadedage
Vordingborg - 29. juni 2020 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg

På tirsdag i denne uge falder den første af Møns Handelsstandsforenings gågade-dage, der skal fungere som erstatning for årets tirsdagsmarkeder. Gågadedagene bliver, som tidligere omtalt i Sjællandske, gennemført med en række begrænsninger for at sikre mod spredning af coronavirus, og der vil derfor eksempelvis ikke være ølsalg eller musik på Torvet, ligesom Kunstnerstræde og andre indslag, hvor folk normalt har tendens til at stimle sammen, er blevet afskaffet i år.

Gågade-tirsdagene gennemføres med myndighedernes tillladelse, herunder politiet, men ikke desto mindre vil arrangementerne have en vis grad af bevågenhed fra ordensmagtens side.

- Vi har været i dialog med Møns Handelsstandsforening og har vejledt omkring forsamlingsreglerne og så videre, og derudover vil vi føre tilsyn, som vi også gør ved andre lignende arrangementer, siger politiinspektør Tom Trude fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Potentielt kan gågadedagene tiltrække tusindvis af ferieglade mennesker, som har mange års vane med at opsøge Steges tirsdagsmarkeder, men umiddelbart forventer Tom Trude ikke de store problemer ved de kommende seks tirsdage.

- Vi sender selvfølgelig en patrulje ud, som skal holde øje med, om arrangementet opfylder de betingelser, der er givet tilladelse efter. Og hvis myndighedernes retningslinjer ikke bliver opfyldt, har vi mulighed for at udstede påbud, og hvis det udvikler sig helt absurd, har vi jo mulighed for at lukke det, siger han.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk