25. januar 2021
Solcellepark ved Hagesholm er den første i Holbæk Kommune. Den blev, lidt i ubemærkethed, taget i brug i forÃ¥ret. Den drives af European Energy. ¬
gallery icon

Se billedserie

Solcellepark ved Hagesholm er den første i Holbæk Kommune. Den blev, lidt i ubemærkethed, taget i brug i forÃ¥ret. Den drives af European Energy. ¬
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pilotprojekt skal bane vejen for flere solcelleparker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pilotprojekt skal bane vejen for flere solcelleparker
Vordingborg - 26. november 2020 kl. 05:32
Af J.C. Borre Larsen

159 hektar landbrugsjord i Køng Mose, der er såkaldt lavbundsjord, skal i fremtiden producere størstedelen af elforbruget i Vordingborg Kommune.

Det er kommunen og energiselskabet Better Energy, der står bag anlægget, der bliver et pilotprojekt.

Ud over el kommer anlægget dermed også til at tage de kulstofrige jorde ud af landbrugsdrift for at kunne vådgøres.

- Solcelleparken bygges på et meget lavtliggende terræn, der har været drænet, men i fremtiden skal tilbageføres til oprindelig natur og vådgøres. Det stiller nogle helt særlige tekniske krav, men det er vigtigt, at vi viser, at det teknisk kan lade sig gøre. Vores erfaringer skal gerne bane vejen for flere solcelleparker på lavbundsjorder, forklarer administrerende direktør i Better Energy Rasmus Lildholdt Kjær.

Solcelleparken forventes at producere cirka 170.000 MWh. Det svarer til 70 procent af elforbruget i Vordingborg Kommune.

- Solcelleanlæg er et vigtigt element i den lokale omstilling til vedvarende energi, og placeringen på lavbundsarealer har indgået i kommunens prioritering af arealet til solceller, siger borgmester Mikael Smed (S).

Ifølge Better Energy kan udtagning af cirka 10.000 hektar kulstofrig lavbundsjord sikre en stigning i solcelleproduktionen, svarende til cirka 20 procent af det samlede danske elforbrug. Det vil således kombinere betydelige CO2-reduktioner i landbruget og energiforsyningen på samme tid.

Klimarådet har tidligere påpeget, at udtagning af lavbundsjorder udgør et af de væsentligste indsatsområder i opfyldelsen af Danmarks klimamål.

Området i Køng Mose er et af fem steder, der sidste efterår blev udpeget i en stor samlet plan for solcelleanlæg i Vordingborg Kommune.

Solcelleparken i Køng forventes at stå klar i 2022.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk