7. august 2020
Socialdemokraten Mette Høgh Christiansen (th) kalder det »omsorgssvigt«, når pårørende fravælger måltider til ældre på kommunens plejecentre. Foto: J.C. Borre Larsen
Socialdemokraten Mette Høgh Christiansen (th) kalder det »omsorgssvigt«, når pårørende fravælger måltider til ældre på kommunens plejecentre. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pårørende spænder ben for at ældre får mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pårørende spænder ben for at ældre får mad
Opdateret 19. december 2019 kl. 06:10
Vordingborg - 19. december 2019 kl. 05:30
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ude på plejecentrene i Vordingborg Kommune får ældre ikke nok at spise.

Det skyldes, at pårørende har givet personalet grønt lys til ikke at servere udvalgte måltider.

- Vi har haft problemer med pårørende, som synes, at deres ældre ikke skal have tilbudt maden, fortæller Mette Høgh Christiansen, der er formand for Udvalget Sundhed, Senior og Ældre.

De borgere, der bor på plejecentre, er typisk svækkede ældre, som i den grad brug for at få noget i skrutten. Ellers er der risiko for, at de ikke får det nødvendige kosttilskud, som betyder færre kræfter, mindre energi og ringere sundhed.

- Der er simpelthen tale om omsorgssvigt. Mad og søvn er basale behov, fastslår Mette Høgh Christiansen, der har fået nok.

På onsdagens møde i kommunalbestyrelsen, der samtidig var årets sidste, fik hun opbakning fra samtlige medlemmer til at indføre en all inclusive-pakke.

Det er en fast døgnration til en fast pris på 124,48 kroner, som der ikke kan pilles ved. Fremover kan børn og pårørende altså ikke fravælge måltiderne på vegne af deres egne ældre.

- Vi laver en masse specialkost, til dem, som ikke kan tygge eller synke. Og så kan det ikke nytte noget, at der er nogle, som ikke får maden, udelukkende fordi familien synes, at de ikke skal have den, pointerer Mette Høgh Christiansen, der også på peger på den sociale oplevelse.

- Det er vigtigt, at man bliver inviteret hen til bordet og er en del af et måltid. Så kan det jo være, at man får lyst til at spise, siger hun.

Den nye all inclusive-pakke træder i kraft 1. januar 2020.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk