12. juni 2021
Kamilla Christensen henter og bringer hver dag sine to børn i den private børnehave "Spilopperne". Og det er hun godt tilfreds med. Foto: J.C. Borre Larsen
Kamilla Christensen henter og bringer hver dag sine to børn i den private børnehave "Spilopperne". Og det er hun godt tilfreds med. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overfuset på vejen: - Jeg skal ikke gøres til en dårlig mor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Overfuset på vejen: - Jeg skal ikke gøres til en dårlig mor
Vordingborg - 26. april 2021 kl. 10:00
Af JC. Borre Larsen

Da Kamilla Christensen en morgen var på vej til sit arbejde som sosu-assistent, blev hun mødt af en kvinde, som hvæsede til hende: Hvordan kan du sende dit barn et sted hen, hvor de vanrøgter børnene?

arrow Læs også: Rapport: Børnene henvendte sig stort set ikke til personalet

Kamilla Christensen bad kvinden om at komme nærmere og gentage, hvad hun lige havde sagt, men vedkommende gik sin vej.

Den private børnehave »Spilopperne« i Røstofte ved Mern er på det seneste kommet i vælten efter en række møgsager.

Det begyndte med en mor, som på Facebook og i Sjællandske fortalte, at hendes barn var blevet stukket med over 100 hvepsestik i børnehaven, uden at der fra ledelsens side blev ringet 112.

Episoden fik andre forældre og tidligere ansatte i Spilopperne til at kritisere børnehaven for generelt at forsømme og udstille børnene. Der er også faldet hug til ledelsen for dårligt samarbejde.

I forrige uge offentliggjorde kommunen deres tilsynsrapporter for uanmeldte besøg: Her kom det frem, at pædagogerne i Spilopperne havde et »glædesløst kropssprog«, og at børnene stort set ikke henvendte sig til personalet. Med til historien hører også, at Spilopperne er under skærpet tilsyn.

- Jeg skal ikke gøres til en dårlig mor, fordi jeg sender mine børn i en institution, som andre ikke kan lide eller har et problem med, lyder det fra siger Kamilla Christensen.

Astmabørn sjældent syge

Den 28-årige mor er én af de forælder, som gladeligt hver morgen kører forbi markerne for at anbringe sine to børn i Spilopperne.

Der var egentlig ikke så meget at rafle om, da Kamilla Christensen og hendes mand, der er anlægsgartner, for tre år siden skulle vælge daginstitution til deres datter, Lilje, der i dag er tre et halvt år gammel.

Parret havde været forbi et par offentlige institutioner, men valget faldt på et privat initiativ efter et tip til en sommerfest.

- Vi besøgte Spilopperne, da Lilje var tre måneder. Der var ikke så mange børn, og det virkede som om, at pædagogerne nemt kunne fokusere på dem, siger Kamilla Christensen, der efterfølgende også har meldt sin søn, Emil, ind i børnehavens vuggestue.

Spilopperne er en skovbørnehave, hvor børnene er ude hele året rundt. En bålhytte med kakkelovn giver læ og varme på blæsende og kolde dage.

Spilopperne
  • 27 børn fordelt på vuggestue og børnehave
  • 7 ansatte, heraf 5 på fuldtid og 2 på deltid
  • Grundlagt i 2009 af familien Pilegaard.
  • Bjarne Pilegaard sidder i bestyrelsen, Linda Pilegaard er ansat i administration, mens datteren Trine arbejder som daglig leder.

- Begge vores børn har astma. Det giver lidt ekstra, at de får frisk luft hele dagen. De er sjældent syge, siger Kamilla Christensen.

At børnene er ude hele dagen, giver ifølge Kamilla Christensen en større kontakt og forståelse for naturen.

- De får mange redskaber i forhold til jord til bord. De lægger kartofler og sår gulerødder og planter.

At hendes børn qua børnehaven er vant til at være under åben himmel, harmonerer også med privatlivet i et nedlagt landbrug i Balle.

- Vi prioriterer at være udenfor, og børnene elsker det, især min datter. Hun er hardcore. Om det er minus seks grader eller står ned i stænger, så skal hun ud i et par timer, smiler Kamilla Christensen.

Den månedlige regning på 4700 kroner for begge børn skræmmer hende ikke.

- Det har aldrig været et tema hjemme hos os. Børnene får morgenmad, frokost og eftermiddagsfrugt i børnehaven, siger hun.

En tryg mor

Kamilla Christensen er med tiden kommet i børnehavens forældrebestyrelse.

- Det kan være svært for nogle at gå direkte til ledelsen med problemer. Så kommer de til os. Det er dog sjældent, at det sker, siger Kamilla Christensen.

Hun tager kritikken af institutionen med ophøjet ro. Også efter at have læst kommunens tilsynsrapport, der er noget af en kæberasler til børnehaven.

- Jeg er tryg. Når jeg ser på mine børn, ser jeg to glade børn. Jeg kommer ikke til at ånde pædagogerne i nakken.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk