26. marts 2019
Siden opsætningen i 2017 har de automatiske bomanlæg været hårdt ramt af tilbagevendende tekniske problemer, som leverandøren af systemet ikke har kunnet løse. Nu bliver de fjernet. Arkivfoto
Siden opsætningen i 2017 har de automatiske bomanlæg været hårdt ramt af tilbagevendende tekniske problemer, som leverandøren af systemet ikke har kunnet løse. Nu bliver de fjernet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omstridte bomanlæg fjernes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridte bomanlæg fjernes
Vordingborg - 05. oktober 2018 kl. 12:04
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle bomme ved slæbestederne i Vordingborg Kommunes lystbådehavne bliver nu fjernet. Det sker efter vedvarende problemer med den automatiske åbning og lukning af bommene. Fra 1. januar 2019 afløses de af dagsbilletter og årskort, som skal købes i havnens betalingsautomater.

- De defekte bomme har været et tilbagevendende irritationsmoment på havnene for både brugere og havnemedarbejdere. Det er trods flere forsøg ikke lykkes leverandøren at få løst problemet. Det kan vi ikke leve med længere, så nu må vi trække en streg i sandet og overgå til en anden mere driftsikker løsning. Det tror jeg også, at havnenes brugere vil være tilfredse med, siger Michael Larsen (R), formand for Udvalget for Plan og Teknik.

De automatiske bomanlæg blev opsat i januar 2017 for at undgå, at havnenes medarbejdere skulle bruge tid på at udføre manuel kontrol af betaling for brug af slæbestederne.

Siden har der været problemer med bomme, der er gået op af sig selv eller ikke ville lukke igen efter åbningen. Bomme er blevet aktiveret af forbipasserende cykler og mindre mængder metal i for eksempel benproteser. På de lange slæbesteder har der været eksempler på, at bommene er gået ned, mens der har holdt biler med trailere.

Især slæbestederne i Masnedsund og på Klintholm Havn har været hårdt ramt af problemer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk