13. april 2021
Kommunalbestyrelsesmedlem Daniel Irvold (K), der her ses sammen med Ann Busch (AL), er formand for det nye udvalg. Han mener, at udvalget skal turde tænke stort og anbefale projekter, der gør en synlig forskel. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Kommunalbestyrelsesmedlem Daniel Irvold (K), der her ses sammen med Ann Busch (AL), er formand for det nye udvalg. Han mener, at udvalget skal turde tænke stort og anbefale projekter, der gør en synlig forskel. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt udvalg skal give mere end bare bier i grøftekanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt udvalg skal give mere end bare bier i grøftekanten
Vordingborg - 07. marts 2021 kl. 15:47
Af Nina Lise

En større satsning på naturgenopretning for stats- og EU-midler vil kunne få brakvandsgedderne tilbage til Præstø Fjord. Det vil ikke kun gavne de lokale lystfiskere men også naturturismen. Else-Marie Langballe Sørensen (SF), formand for Udvalget for Klima og Miljø, bekræfter, der er store puljer og fonde at søge. Men hun spiller samtidig bolden videre til det nyoprettede §17 stk. 4-udvalg, der til september skal komme med anbefalinger til, hvordan man får mere natur i Vordingborg Kommune.

Det nye udvalg har travlt, fortæller formand Daniel Irvold (K). Det skal dog ikke gå ud over ambitionerne.

- Vi skal ikke bare kigge på, hvordan vi får flere bier i grøftekanten. Min ambition er flere projekter i samme skala som det på Knudshoved Odde, hvor EU og Miljøstyrelsen spytter over 30 millioner kroner i, fortæller Daniel Irvold.

Han vil ikke love flere fisk i Præstø Fjord men mener, at naturgenopretning både til lands og til vands er muligt.

- Det kan sagtens være, at vi skal kigge på vandprojekter. Det kunne også være at genoprette stenrev langs kysterne, hvor man har fisket stenene op for at bruge dem til for eksempel moler. Det har heller ikke gjort noget godt for fiskenes ynglebetingelser, siger Daniel Irvold.

Coronaen vanskeliggør borgerinddragelse, men han håber på en konference til maj, så der stadig er nogle måneder til at bearbejde borgernes input. Derudover bliver der oprettet en side på kommunens hjemmeside med en mailadresse, man kan sende sine idéer til.

- Og så er man altid velkommen til at kontakte medlemmerne, der sidder i udvalget. Vi skal ikke være skjult for offentligheden, understreger Daniel Irvold.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk