20. januar 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt manifest skal give kulturen en stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt manifest skal give kulturen en stemme
Vordingborg - 12. januar 2018 kl. 13:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I efteråret fik Vordingborg Kommune en bundplacering som nummer 89 på Danmarks Idrætsforbunds liste over kommunernes indsats på det idrætspolitiske område. Og med udgifter til både biblioteker, musikskole, foreningstilskud, teater, museer og vedligeholdelse af idrætsfaciliteter får et budget på 53 millioner kroner hurtigt ben at gå på. Derfor skal der lægges en plan, siger nyudnævnt formand for Kultur, Idræt og Fritid, Thorbjørn Kolbo (S), til Sjællandske. Sammen med udvalget vil han lave et manifest, der klart definerer indsatsområderne de kommende fire år.

- I det tidligere udvalg hoppede vi fra tue til tue. Vi laver et manifest, så foreningerne og øvrige interessenter ved, hvornår vi arbejder med hvad. På den måde kan de gøre sig nogle tanker og byde ind. Når vi har brugerne med, er det nemmere at gå til fondene og søge penge.

Han beskriver de fleste af kommunens idrætsfaciliteter som forældede og nedslidte. Senioridrætten er underprioriteret trods vækst, og der mangler musik i skolerne. De unge udebliver fra Stars, og talentudviklingen inden for billedkunst, teater, musik og film skal tænkes ind i en større kontekst.

- Vi er nødt til at gøre op med silotænkningen og samarbejde på tværs af udvalgene. Hvis vi hver især kommer med en pose penge, når vi længere, siger Thorbjørn Kolbo.

- Kultur, idræt og fritid er blandt de vigtigste målparametre i forhold til aktiv bosætning. I det lys er 53 millioner kroner ikke meget. Der foregår rigtig meget rundt omkring i vores kommune. Vi har bare ikke været gode til at markedsføre os på det.

Læs mere i Sjællandske fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk