29. september 2021
Den gamle, hyggelige stemning i krostuen skal bevares og styrkes, lover det nye kropar Søren Bring-Nielsen og Hanne Olsen, der dog samtidig har mange planer for, hvordan området rundt om kroen kan komme mere i spil. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Den gamle, hyggelige stemning i krostuen skal bevares og styrkes, lover det nye kropar Søren Bring-Nielsen og Hanne Olsen, der dog samtidig har mange planer for, hvordan området rundt om kroen kan komme mere i spil. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt kropar satser på de overnattende gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nyt kropar satser på de overnattende gæster
Vordingborg - 27. juli 2021 kl. 11:12
Af Lars Christensen

Det er ikke uvante rammer, som Hanne Olsen og Søren Bring-Nielsen rykker ind i, når de 1. august overtager den historiske Udby Kro. Hanne har i det sidste halvandet års tid arbejdet i køkkenet på kroen, og Søren har hjulpet med betjeningen af gæsterne, når der har været spidsbelastning.

arrow Læs også: Kroen blev et livsværk og en livsstil

- Så vi kender rytmen og rutinerne, og Käthe har jo også gået og fisket efter det længe, fortæller Hanne Olsen, der er uddannet kok på Skodsborg Badesanatorium og som blandt andet har arbejdet under den berømte kok Michel Michaud på Molskroen.

Hun har derfor ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at Udby Kro var stedet for hende. Alligevel var hun bekymret for at købe kroen.

- Det var vigtigt for mig at få Søren med på idéen først. Hvis man gør sådan noget her, så skal man have sin partner med, understreger Hanne Olsen.

Til Hanne Olsens store glæde var partneren ikke svær at overtale. Han har kørt lastbil i 34 år, men han er mere end klar til at skifte spor og ser frem til nu at skulle varte gæsterne op på kroen.

Værelser istandsættes

Det nye kropar har en alen lang liste med idéer til nye tiltag, istandsætter og udvidelser, der kan sikre flere kunder til Udby Kro, og parret kan dårligt nok vente med at komme i gang.

Første store forandring kommer til at foregår i sidebygningen, hvor kroværelserne er placeret. Der er efterhånden mange år siden, at Käthe måtte droppe at udleje værelserne på kroen, men nu skal der igen gang i udlejningen.

- Vi går straks i gang med at få sat værelserne i stand, så vi hurtigst muligt kan få overnattende gæster. Nogle af værelserne skal bare lige have en gang maling, så vi burde snart kunne udleje de første, forklarer Hanne Olsen og understreger, at de otte eksisterende værelser kun er en lille del af parrets planer for overnatning.

Med tiden skal en gammel kostald bag kroen bygges om til at rumme 12 ekstra værelser, men inden da vil parret også have kroens 22.000 kvadratmeter store have bragt i spil.

I øjeblikket står område bare hen med græsplæne, en masse træer og en sø, der er groet helt til. Planen er, at området skal indrettes, så kroens gæster kan prøve at overnatte i naturen.

- Vi starter med at sætte 12 vogne op af forskellig slags. Hobbyvogne, prærievogne, hønsehuse og tønder, der bliver placeret i grupper rundt på græsplænen, forklarer Hanne Olsen og Søren Bring-Nielsen, der begge er gamle spejdere, og som derfor ser mange muligheder for at få bragt naturen mere i spil.

- Når vi får søen frem fra gemmerne, så vil vi også lave sti rundt om den og sætte sheltere op. Så kan gæsterne hente en picnickurv i køkkenet med råvarerne, og så kan de selv tilberede deres mad over bål, forklarer Hanne Olsen.

- På den måde kan vi have en bred vifte af oplevelser til alle målgrupper. Dem, der gerne vil have det klassiske kroophold, dem der gerne vil have lidt mere luft, og dem der gerne vil have oplevelsen helt ude i naturen, forklarer hun.

Tager selv fat

Det nye kropar regner allerede med at have de første nye tiltag klar i løbet af den kommende måned, mens andre tiltag vil tage længere tid at få ført ud i livet. Især fordi parret selv vil klare det meste af arbejdet.

- Vi har mange idéer til, hvad der kan gøres her, men det kræver så også, at vi selv ruller ærmerne op og kommer i gang. Men det passer os også godt. Det bliver virkelig sjovt, fortæller parret.

Kro får egen revy og musik

Hvor Käthe Fugl i sin tid overtog en lukket og konkursramt kro, som hun måtte kæmpe for at få tilbage på benene, så ser billedet helt anderledes ud for Hanne Olsen og Søren Bring-Nielsen. Parret overtager en velkendt og veldrevet kro, hvor den hyggelige krostue er kendt vidt og bredt.

Det giver ro på bagsmækken for det nye kropar, der derfor har kunnet koncentrere energien på at udtænke nye idéer til, hvordan man kan bygge oven på de succeser, kroen allerede har.

Parret har blandt andet besluttet sig for, at det er på høje tid, at scenen i kroens store sal bliver taget i brug igen.

Derfor er de godt i gang med at booke livebands til at sikre musikalsk underholdning i løbet af efteråret. Et af de første navne, der er blevet booket, er sangeren Kasper Buch, der optræder på kroen 6. november.

Parrets helt store satsning bliver dog revyerne. Ikke alene har parret sikret sig en julerevy, der skal spille seks forestillinger på kroen i november og december, men de har også kontakt til en revyforfatter, der skal lave en helt særlig »Udby kro-revy«.

- Det bliver en revy, der skal fejre kroen og områdets fantastiske historie. Den kommer til at handle om Grundtvig og mindestuerne, og om kroen som kongeligt priviligeret, fortæller Hanne Olsen, der forventer, at den nye revy er klar til foråret.

Gæsterne skal dog ikke vente med at få alle de gode historier, forklarer Hanne Olsen.

- Vi sidder derhjemme om aftenen og læser Grundtvig. Vi sidder nærmest og terper hinanden, forklarer parret.

arrow Se Käthes usædvanlige køkken udsmykket med lokal keramik
15. januar 2019 kl. 07:19 Opdateret: kl. 13:38
arrow Billeder: Ingen jul uden Käthes krydrede lagkage
04. december 2018 kl. 07:32 Opdateret: kl. 08:41
arrow Ikke mange gav Käthe en chance i 1994
12. august 2013 kl. 07:00 Opdateret: kl. 22:17
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk