28. maj 2020
Det skal fortsat være forbudt at køre rundt i Nyord, men parkeringsplasen skal forbedres væssentligt. Det skal skiltningen også, hvis det står til bestyrelsen i Foreningen Nyord. Foto: Anders Ole Olsen
Det skal fortsat være forbudt at køre rundt i Nyord, men parkeringsplasen skal forbedres væssentligt. Det skal skiltningen også, hvis det står til bestyrelsen i Foreningen Nyord. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyord vil selv styre udviklingen i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyord vil selv styre udviklingen i byen
Vordingborg - 21. oktober 2019 kl. 05:20
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foreningen Nyord har som tidligere omtalt i Sjællandske få vredet 600.000 kr. ud af kommunen til en ny p-plads eller renovering af den gamle i udkanten af byen.

Men foreningen vil også gerne (være med til at) bestemme, hvordan udformningen bliver.

For at få et så bredt folkeligt mandat som muligt indkalder foreningen til et møde blandt medlemmerne 1. november. Her kan alle give deres besyv med.

Pengene fra kommunen er givet i budgetåret 2019, og foruden midler til p-pladsen vil kommunen også godt finansiere nye toiletter i forbindelse med kloakrenoveringen. Men det kommer med en betingelse, som ikke umiddelbart er spiselig for Nyord:

Det indebærer nemlig, at kommunen ikke længere vil vedligeholde toiletterne på havnen.

Foreningen Nyord har fremført, at der er behov for kommunale toiletter både i forbindelse med p-plads og på havnen. Derfor spørger foreningen i indkaldelsen til mødet, om der kan skabes opbakning til, at Foreningen som første prioritet fremfører, at øen ønsker kommunale toiletter både ved p-plads og ved havnen, og som anden prioritet, at toiletter ved p-plads ikke må ske på bekostning af toiletter ved havnen.

Efter de 600.000 kr. blev bevilget har Foreningen Nyord i juli måned haft et møde med kommunen for at høre, hvilke planer kommunen havde for at forbedre p-forholdene. På mødet deltog også Naturstyrelsen, som ejer grunden, p-pladsen ligger på.

Læs mere i Sjællandske mandag

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk