25. oktober 2020
Institutdirektør fra DTU Kristian Møller overraskede Vordingborg Kommunes borgmester, da han for at korrigere i borgmesterens indlæg, fortalte, at DTU´s plan er at nedlægge Mund- og Klovsyge forskningen - på trodsaf, at man for fire år siden byggede nye faciliteter.
Institutdirektør fra DTU Kristian Møller overraskede Vordingborg Kommunes borgmester, da han for at korrigere i borgmesterens indlæg, fortalte, at DTU´s plan er at nedlægge Mund- og Klovsyge forskningen - på trodsaf, at man for fire år siden byggede nye faciliteter.
Foto: Bjørn Armbjørn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye ting på bordet i Lindholm-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye ting på bordet i Lindholm-sagen
Opdateret 20. april 2011 kl. 00:15
Vordingborg - 19. april 2011 kl. 06:00
Af Gitte Ganderup
VORDINGBORG: Det var under debat-mødet i Den Gule Stald på Kalvehave Havn, at det kom frem. Som en kommentar fra DTU´s Institutdirektør Kristian Møller til borgmester Henrik Holmers indlæg om Vordingborg Kommunes rolle i bevarelsen af forskningsfaciliteterne på Lindholm.
arrow Læs også: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side

- Det er ikke helt rigtigt, at vi bare vil outsource klasse fire-forskningen - Vi vil nedlægge den, sagde han.

Og det var en overraskelse for de fleste.

- Det kom som en overraskelse for mig, at de simpelthen vil lukke den del af forskningen, fortalte Henrik Holmer efter, at fyraftensmødet "Bevar Lindholm!" var slut.

- Vi er nødt til at se på hvor pengene kommer fra, og der er ikke penge i mund- og klovsyge forskningen, uddybede forskningschef Thomas Krogh Nielsen.

Ud over overraskelsen omkring lukningen af staldfaciliteterne til mund- og klovsyge, fik borgmester Henrik Holmer også vished for, at der bliver kæmpet videre for sagen, og bevarelsen af de små 90 arbejdspladser i Vordingborg Kommune.

- Jeg synes, at det er imponerende, at man vil opgive en del af landbrugsforskningen. Fødevareministeren taler jo meget om, at vi skal sælge forædlede fødevarer, og så dropper man noget af forskningen på området. Det bekymrer mig, for det er jo også noget af det, som vi her i området skal leve af, sagde Henrik Holmer til Sjællandske og understregede, at han med "vi" hentydede til de fem kommuner i Region Sjælland, som er gået sammen for at kæmpe for bevarelsen af Lindholm.

læs mere om mødet i dagens Sjællandske
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
arrow DTU beslutning bekymrer i folketinget
11. februar 2012 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:23
arrow Lindholm for dyr i drift
21. januar 2012 kl. 06:17 Opdateret: kl. 08:53
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk