22. oktober 2020
Nye Borgerliges John Pawlik (tv) og Heino Hahn står normalt skulder ved skulder, men i sagen om Stensved Legeplads kan de ikke finde fælles fodslag. Foto: J.C. Borre Larsen
Nye Borgerliges John Pawlik (tv) og Heino Hahn står normalt skulder ved skulder, men i sagen om Stensved Legeplads kan de ikke finde fælles fodslag. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye Borgerlige splittet om legeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye Borgerlige splittet om legeplads
Vordingborg - 17. september 2020 kl. 21:15
Af J.C. Borre Larsen

De kommer fra samme parti, men den ene sagde ja og den anden nej, da Vordingborgs kommunalbestyrelse onsdag aften godkendte en strategi for legepladser.

Nye Borgerliges Heino Hahn og John Pawlik var splittet om fremtiden for legepladsen på Violvej i Stensved.

I strategien er der lagt op til, at otte legepladser skal sælges, fordi de er slidte og umoderne, deriblandt den i Stensved.

- Det er en legeplads, hvor alle dagplejemødrene mødes og hygger sig med børnene. De kan ikke bruge skolens legeplads i dagtimerne for den bruger skolen jo, sagde Heino Hahn og tilføjede:

- Det er det samme for Johns vedkommende.

Det var det bare ikke, for John Pawlik var i Plan og Teknik-udvalget med til at anbefale strategien.

- Jeg synes, at det er sørgeligt, at den skal sælges, men jeg ved, at naboerne er glade for, at den kommer væk. Der er tomme flasker, og unge, der skaber sig, så jeg følger stadig indstillingen, lød det fra John Pawlik.

Socialdemokratiets Brit Skovgaard tog også ordet.

- Der er kun én dagplejer i Stensved, sagde hun.

Nyt udseende

Årsagen, til at politikerne har vedtaget en ny strategi, er, at tiden er løbet fra kommunens 16 legepladser.

Pladserne minder i store træk om hinanden og opbygget som traditionelle legepladser med gynger, klatrestativ og sandkasser, der efterhånden er meget nedslidte.

De henvender sig kun til børn, som ikke længere sendes ud for at lege med resten af vejens børn indtil spise tid. Familiestrukturen er anderledes i dag, hvor alle medlemmer er aktive.

Fremtidens legepladser skal være indbydende, inspirerende og inddrage byrummet.

I de tre købstæder, Vordingborg, Præstø og Stege, vil man etablere store udflugtslegepladser. De skal ses som et udflugtsmål for hele familien og områdets turister. Her er første skridt en ny legeplads i Dambæks Have på havnen i Præstø, der forventes klar næste år.

Desuden vil man med den nye strategi gøre det tydeligere, at skolernes og daginstitutionernes legepladser gerne må bruges uden for skoletiden.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk