17. september 2021
Det kommende budgetforlig i Vordingborg Kommune bliver også denne gang uden Heino Hahn og Nye Borgerlige. Foto: J.C. Borre Larsen
Det kommende budgetforlig i Vordingborg Kommune bliver også denne gang uden Heino Hahn og Nye Borgerlige. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye Borgerlige forlader budgetforhandlingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye Borgerlige forlader budgetforhandlingerne
Vordingborg - 15. september 2021 kl. 15:39
Af J.C. Borre Larsen

De politiske forhandlinger om budgettet for 2022-2025 er i fuld gang i Vordingborg Kommune. Som det første parti trækker Nye Borgerlige sig fra forhandlingerne. Det oplyser partiets forhandler, Heino Hahn.

- Jeg smækker ikke med døren. Jeg siger bare tak, men nej tak, lyder det.

Heino Hahn peger blandt andet på, at han ikke vil være med til at spare på ældre, når det gælder rehabilitering. Her bliver ældre trænet, så de bedre kan klare sig i eget hjem uden kommunens hjælp.

- Jeg har en 87-årig nabo, som har fået ny hofte. Han fik bare en stak A4-papirer med hjem. Det havde været bedre, hvis han havde kunnet komme til træning, siger Heino Hahn.

Derudover kan Nye Borgerlige ikke stå inde for ekstraregningen på 21,5 millioner kroner til det kommende rådhusbyggeri i Vordingborg.

Dårlig undskyldning

Mikael Smed ærgrer sig over, at Nye Borgerlige ikke længere vil være med til forhandlingerne, selvom han er uenig i Heino Hahns betragtninger om rehabilitering af ældre.

Om pengene til rådhusbyggeriet, siger borgmesteren:

- Det er blot en undskyldning for ikke at deltage konstruktivt i budgetforhandlingerne. Man kan være med til at allokere penge, eller man kan skrive sig ud af de større knaster, som Venstre for eksempel gjorde sidste år omkring det nye rådhus, siger Mikael Smed.

Nye Borgerlige var eneste parti, der sidste år ikke var en del af budgetforliget.

Flertalsgruppen, S, SF, EL, ALT, RV, K og løsgænger Jesper Berring-Poulsen mødes næste gang med mindretalsgruppen, der består af V og DF, på mandag 20. september.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk