9. juli 2020
De nye tågesøm giver brandfolkene mulighed for at slukke ild på den anden side af en lukket dør - eller for den sags skyld bildør.
gallery icon

Se billedserie

De nye tågesøm giver brandfolkene mulighed for at slukke ild på den anden side af en lukket dør - eller for den sags skyld bildør.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny sprøjte er toppen af poppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sprøjte er toppen af poppen
Vordingborg - 14. oktober 2019 kl. 05:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var lidt af en opgradering, Falck i Præstø lørdag kunne præsentere ved stationen på Lindevej: En helt ny Volvo brandsprøjte, der erstatter den tidligere, som - vist nok - kunne spores helt tilbage til 1980erne.

Brandsprøjten har kun været i hus i en måneds tid, og den har foreløbig kun været kaldt ud en enkelt gang til det, der viste sig at være en falsk alarm. Den har altså med andre ord ikke rigtig haft chancen for at vise, hvad den kan endnu - men deltidsbrandmand og arbejdsmiljørepræsentant Atila Tokmak er ikke i tvivl om, at den er noget nær optimal.

- Det er faktisk toppen af poppen, siger han.

Den er så ny, at det ikke kun var befolkningen generelt, der kunne komme at se den i lørdags - dagen blev faktisk også brugt som en introduktion for stationens 16 brandfolk, så de har styr på sprøjten, inden de skal rykke ud med den til noget af større betydning.

Sprøjten er blandt andet udstyret med en slange på 90 meter i stedet for de 60 meter, der var i den gamle, og så er den opgraderet med et nyt slukningsværktøj i form af tågesøm.

Dette udstyr består dels af en spids hammer, der kan slå hul i eksempelvis døre, mure og bildøre. Gennem det hul kan brandfolkene så indføre tågesømmet, hvor igennem der kan sprøjtes tåge ind i et lukket lokale eller hulrum, som ellers er svært at komme til. Tågen trækker ilten af flammerne, hvorved de slukkes - og det sker uden, at brandfolkene behøver at bane sig vej i et rum, hvor der kan være fare for eksplosion, så snart en åbnet dør tilfører ilt til flammerne.

- Det betyder meget rent sikkerhedsmæssigt, at vi kan stå udenfor og slukke, indtil det er mere sikkert at gå ind, siger Atila Tokmak.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk