5. august 2020
Musikskolen vil være en naturlig del af folkeskolernes hverdag. Det skal blandt andet ske med koncerter på skolerne og en ny stor satsning på kompagnonundervisning i indskolingen. Pressefoto
Musikskolen vil være en naturlig del af folkeskolernes hverdag. Det skal blandt andet ske med koncerter på skolerne og en ny stor satsning på kompagnonundervisning i indskolingen. Pressefoto
Foto: Martin Mahler
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny satsning bringer musikken ud til folkeskolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny satsning bringer musikken ud til folkeskolerne
Vordingborg - 14. januar 2020 kl. 08:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Jeg vil gerne sætte det som et nationalt mål, at alle børn får muligheden for at spille et instrument«.

Sådan lød en af de første officielle mål, da Joy Mogensen (S) blev kulturminister sidste år.

Den ambition deler man i Vordingborg Kommune, hvor der tilbage i august blev sat gang i et nyt stort projekt, der skal bringe musikken ud til samtlige folkeskoleelever i de små klasser.

Musikskolen har dannet et lille korps af musikpædagoger, der tager ud til alle klasser 0. til 3. klasse på kommunens folkeskole med såkaldt kompagnonundervisning.

- Hver klasse får 20 timer i løbet af et skoleår, hvor en af vores musikpædagoger deltager i musiktimerne, siger Henrik Christiansen.

- Mange skoler har svært ved at prioritere musikundervisningen. Det er meget få lærere, der er linjefagsuddannede inden for musik, og det går ud over kvaliteten af undervisningen, understreger Henrik Christiansen og tilføjer:

- Selvom vi kun er i hver klasse 20 timer på et skoleår, så kan man stadig nå meget på 20 timer. Vi kan opkvalificere folkeskolelærerne, så de også har nogle redskaber at tage med videre i undervisningen, forklarer musikskolelederen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk