22. oktober 2019
Jakob Kirkebjerg Pedersen har sagt sit job op for at åbne møbelforretning i sin barndomsby.Foto: Peer Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Jakob Kirkebjerg Pedersen har sagt sit job op for at åbne møbelforretning i sin barndomsby.Foto: Peer Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny møbelbutik får navn efter far

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny møbelbutik får navn efter far
Vordingborg - 18. juni 2019 kl. 13:23
Af Peer Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden garnforretningen Filato lukkede, har der været tomt i butikken i Havnestræde 2, Præstø. Nu kommer der liv. 21. juni åbner Jakob Kirkebjerg Pedersen møbelbutikken »Ole Stol«.

- Ole Stol var min far Ole Erik Pedersens kælenavn. Han drev »Møbelhjørnet« fra først i 1960'erne til sin alt for tidlige død i januar 1986. Først lå butikken på hjørnet af Adelgade og Havnestræde. Midt i 1970'erne flyttede butikken til Jernbanevej, hvor den lå, indtil den blev lukket og bygningerne blev solgt, fortæller Jakob Kirkebjerg Pedersen.

Han er opvokset og bor i Præstø, hvor han har haft kig på lokalerne i lang tid. Det har den rette placering, stemning og sjæl. Han har sagt sit job op for at realisere sin drøm om at blive selvstændig. Udvalget bliver nye møbler, tæpper og lamper, krydret med få brugte, istandsatte møbler og kunst.

- Møblerne må meget gerne have en historie, som knytter sig til lokalområdet fra Præstø og Sydsjælland. Det kan også være møbler, der er relateret til mig selv. Jeg går ikke efter at sælge brugte designmøbler, men der skal være en vis brugsværdi i dem, forklarer Jakob Kirkebjerg Pedersen og tilføjer, at de vil være til et moderat prisniveau. Det skal være langtidsholdbare møbler.

Jakob Kirkebjerg Pedersen har stort set hele sit liv haft med møbler at gøre. Han hjalp sin far i Møbelhjørnet og efter handelsskole og læretid i Vestergaard Møbler i København, tog han halvandet års afstikker til Møbelfirmaet Bova i Florida.

Han vendte tilbage til Vestergaard Møbler og i 1997 etablerede han sig som selvstændig møbelagent. Da finanskrisen gjorde sit indtog i 2008, sadlede Jakob Kirkebjerg Pedersen om og blev ansat hos Vestergaard Møbler i Næstved.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang for mig selv. Tiden, lysten, modet og de rette lokaler var på plads. Det bliver også dejligt at arbejde i den by, jeg har boet i stort set hele mit liv, siger Jakob Kirkebjerg Pedersen.

Han slår dørene op fredag klokken 12. Herefter vil Ole Stol have åbent mandag-torsdag 10-17.30, fredag 10-18 og lørdag 10-14.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk