1. oktober 2020
Vejen, der skal gå fra den nye rundkørsel på Ny Esbjergvej og op til det nye boligområde på Antonibakken, er ved at tage form. Nu er det besluttet, at vejen kort og godt kommer til at hedde »Antonibakken«.Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Vejen, der skal gå fra den nye rundkørsel på Ny Esbjergvej og op til det nye boligområde på Antonibakken, er ved at tage form. Nu er det besluttet, at vejen kort og godt kommer til at hedde »Antonibakken«.Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bydel får vejnavne med rødder i historien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bydel får vejnavne med rødder i historien
Vordingborg - 07. april 2020 kl. 12:12
Af Lars Christensen

Det skabte en hed debat på den lokale Facebook-gruppe Præstø, da det for nogle måneder så ud som om, at »Bygaden« ville blive det officielle navn på den nye vej, der er ved at blive anlagt på Antonibakken, den omdiskuterede udstykning i udkanten af Præstø. En entreprenør havde på grund af en misforståelse sat et skilt op med navnet Bygaden, men det fik kommunen hurtigt pillet ned igen. Vejen har ganske vist i mange år heddet »Bygaden« i kommunens papirer for lokalplan og byggemodning af Antonibakken, men det har aldrig været tanken, at vejen rent faktisk skulle hedde det, når først den blev taget i brug.

arrow Læs også: 12 steder i spil til ny børnehave

Nu har kommunen en gang for alle manet rygterne til jorden ved at godkende en række nye vejnavne for boligområdet på Antonibakken.

Hovedfærdselsåren fra den nyetablerede rundkørsel på Ny Esbjergbvej og op til de kommende boliger skal ganske enkelt hedde »Antonibakken«.

På »Antonibakken« etableres en række sideveje, såkaldte vænger, og de får alle navne, der har rod i Præstøs historie:

»Klostervænget«, »Klokkevænget«, »Munkevænget«, »Bispevænget«, »Augustinervænget«, »Antoniusvænget« og »Korsvænget«.

Billede

Vejene i den nye bydel på Antonibakken får navne,
der har referencer tilbage til den gamle munkeorden,
der byggede kloster på Præstø. 


Alle de nye vejnavne kobler sig på historien om Antonitterordenen, som var en hospitalsorden, der blandt andet var hjemmehørende på Præstø. »Munkevænget« henviser til de munke, der slog sig ned på Præstø. »Klostervænget« henviser til det kloster, som de byggede.

»Antoniusvænget« henviser til Antonius den hellige, munkenes skytsengel. »Klokkevænget« henviser til munkenes grise, der gik frit rundt i byen med en klokke omkring halsen. Når borgerne hørte grisenes klokke ringe, så havde de pligt til at fodre dyrene. Munkene gik også rundt med små klokker, når de var ude for at tikke om penge.

»Korsvænget« refererer til det berømte antoniuskors, også kaldet taukorset, der er et af symbolerne forbundet med Antonius.

arrow Venstre: - Salget på Antonibakken går for langsomt
28. februar 2020 kl. 10:20 Opdateret: kl. 18:28
arrow Boligselskab får grønt lys på Antonibakken
28. februar 2020 kl. 05:32 Opdateret: kl. 18:29
arrow Nye boliger er forsinket
17. februar 2020 kl. 08:55 Opdateret: kl. 14:18
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk